Hirdetés
. Hirdetés

Megérkezett a Firefox 2.0 Beta 2

|

Elkészült a Mozilla Firefox böngészőjének második bétája. Az új Tűzróka ezúttal is számos újdonsággal örvendezteti meg a felhasználókat.

Hirdetés

Bár a böngésző legfrissebb próbaváltozata egyelőre csak a fejlesztők és a Mozilla tesztelő közössége számára hozzáférhető, az nem titok, hogy milyen újításokat és javításokat hajtottak végre a programozók a legutóbbi Firefox verzió óta. A mozilla oldalán mindenesetre mérföldknek nevezik az újgenerációs böngésző második bétáját.

A felhasználói felület némiképp átalakult az előző verziókhoz képest, és a Mozilla szerint méginkább segíti a kényelmes böngészést. A szörfösöket beépített phishing-védelem figyelmezteti az esetleges adathalász támadások veszélyére. A rendszer összeomlása esetén a Session Restore funkció teszi lehetővé a megnyitott ablakok, a táblázatok, a begépelt szövegek és az éppen folyamatban levő letöltések visszaállítását. (Ha már a szövegeknél tartunk, a begépelt szavakban található hibákra a helyesírás-ellenőrző külön felhívja a figyelmet.) A mikro-összefoglalás is új szolgáltatás, segítségével a felhasználók rövid összegzést kaphatnak egy-egy oldal tartalmáról. A funkció együttműködik a Live Title, vagyis Élő Cím megjelöléssel ellátott könyvjelzőkkel is. A JavaScript 1.7 a korábbi 1.6-os változathoz képest szintén tartalmaz bizonyos újításokat.

A továbbfejlesztett böngésző- és keresőfunkciók részletes leírása a Mozilla vonatkozó oldalain található meg, melyre az alábbi linket követve juthatnak el az érdeklődők. Aki nem elégszik meg a program leírásával, hanem maga is kipróbálná a böngészőt, annak még egy darabig türelemmel kell lennie. Firefox kiadásra jelölt változatát (Release Candidate 1 - RC1) eredetileg szeptember 19-ére harangozták be, de ez a dátum legutóbb október 24-ére módosult.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.