Hirdetés
. Hirdetés

Megérkezett a Visual Studio 2010

|

Egy kis késéssel ugyan, de megjelent a Visual Studio 2010 és a .NET Framework 4 végleges változata.

Hirdetés

Nagyszabású rendezvény keretében a Microsoft bejelentette, hogy elkészült a fejlesztőknek szánt Visual Studio 2010 és a .NET Framework 2010. A redmondi szoftvercég fejlesztőkörnyezetével kapcsolatban talán a legfontosabb újdonság, hogy az új Visual Studio már teljes mértékben támogatja a Microsoft legújabb megoldásait. Így Windows 7 esetén képes például a Windows Touch és a Jumplist kezelésére is, e mellett a Windows Server 2008 R2, az április közepén hazánkban is elindult Azure, az új SQL Server, valamint az Office 2010 és a SharePoint 2010 rutinjai is programozhatóak a segítségével.  

 

 

visual-studio.jpg


A Visual Studio 2010 egy átalakított WPF-alapú (Windows Presentation Foundation) kezelőfelületet is kapott, amely immár lehetővé teszi például a hardveres gyorsítást és a többmonitoros fejlesztést is. A debütáló IntelliTrace funkcióval pedig gördülékenyebbé vált a hibakeresés. A csoportmunkát e mellett segíti a SharePoint integráció, a párhuzamos programozás támogatása, valamint az alkalmazás életciklus-menedzsment eszköz is.

A NET Framework 4 e mellett az előzetes hírek szerint 81 százalékkal kisebb lett, mint elődjei, így gyorsan lehet letölteni és telepíteni. A környezet már támogatja a Microsoft Dynamic Language Runtime (DLR) megoldását és a redmondi szoftvercég elmondása alapján teljes mértékben alkalmas munkafolyamat centrikus és a szolgáltatás-orientált alkalmazások fejlesztésére. A Visual Studio 2010 és a NET Framework 4 újdonságairól részletesen az MSDN oldalán olvashat.

A Visual Studio négy verzióban érhető el. Az Ultimate kiadás MSDN előfizetéssel együtt újonnan 11924 dollárba (körülbelül 2,3 millió forint), frissítésként 3841 dollárba kerül (749 ezer forint). A teljes Premium MSDN 5469 dolláros (1 millió forint), frissítése 2299 dolláros (448 ezer forint) áron érhető el. Míg a Professional kiadásért MSDN előfizetéssel 1199 dollárt (233 ezer forint), MSDN előfizetés nélkül 799 dollárt (155 ezer forint) kell fizetni. A Visual Studio 90 napig használható tesztverziója letölthető a Microsoft oldaláról.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.