Hirdetés
. Hirdetés

Megérkezett az Ubuntu 15.10

|

Ma jelenik meg az Ubuntu operációs rendszer legújabb változata, amely a Wily Werewolf (ravasz vérfarkas) fejlesztői kódnevet kapta.

Hirdetés

Mivel nem hosszú távon támogatott verzióról (LTS) beszélünk, így a szokásos kilenc hónapos támogatási idővel kell számolnia a felhasználóknak. A fejlesztéseket nem követő felhasználóknak könnyen úgy tűnhet, hogy egyre kevesebb újdonság kerül bele az új kiadásokba, ez viszont csak a külső szemlélők számára gondolható így, olvashatjuk a kiadott közleményben. A Canonical mérnökei az erőforrások nagy részét a mostani kezelőfelületet, a Unity 7-et felváltó 8-as verzióra fordítják, a maradék időt pedig a jelenlegi verzió hibáinak kigyomlálása teszi ki. Ez látszik abból is, hogy a következő, nem mellesleg hosszútávon támogatott, 16.04-es kiadásra szeretnék a Unity 7, a Compiz és a nux minden fontosabb hibáját kijavítani. Mark Shuttleworth, a Canonical alapítójának elmondása alapján a 16.04-es verzióban már kiválasztható lesz a Unity 8-as felület is, viszont a stabilitás érdekében a 7-es marad az alapértelmezett megoldás.

Az Ubuntu 15.10 letölthető lesz a hivatalos (ubuntu.com/download), illetve a magyar közösségi (ubuntu.hu/letoltes) oldalról.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.