Hirdetés
. Hirdetés

Megérkezett, kipróbálható a Photoshop CS3 bétája

|

A Macintosh-felhasználók régóta hiányolták az Apple inteles proceszoraira épített Photoshop-változatot. A CS3 persze nemcsak nekik készül, az ingyenes próbaváltozat mától Windows OS alá is letölthető.

Hirdetés

Az Adobe pénteken teszi elérhetővé a Photoshop CS3 bétáját, ami erről az oldalról, valamint az Adobe Labs site-ján keresztül lesz letölthető. A népszerű képszerkesztő szoftver új változata Mac OS X, Windows XP és Windows Vista rendszereken fut. Az Adobe tervei szerint a program végleges verziója 2007-ben kerül a boltokba.

Persze a CS3 béta elérhetővé tétele nem jószolgálati gesztus a vállalat részéről: az érdeklődő felhasználóknak élő Adobe Photoshop CS2, Adobe Creative Suite 2, Adobe Creative Suite Production Studio, Adobe Design Bundle, Adobe Web Bundle vagy Adobe Video Bundle szériaszámmal kell rendelkezniük, hogy a szoftvert kipróbálhassák. Ennek hiányában mindössze két nap áll rendelkezésünkre, hogy megvizsgáljuk az újdonságokat, a próbaverzió érvényessége 48 óra után lejár - a kulccsal rendelkező felhasználók viszont a CS3 megjelenéséig használhatják a telepített béta verziót.

A szoftver rendszerigénye

Macintosh
- PowerPC G4 vagy G5; Intel alapú Macintosh processzor
- Mac OS X 10.4.8
- 320 MB RAM (ajánlott minimum: 512 MB)
- 64 MB video RAM
- 1,5 GB tárhely
- 1024×768 képernyőfelbontás
- DVD-ROM
- Internet vagy telefonvonal az aktiváláshoz
- QuickTime 7 a multimédiás alkalmazásokhoz

Windows
- Intel Pentium 4, Intel Centrino, Intel Xeon vagy Dual-Core Intel Xeon processzor
- Microsoft Windows XP Service Pack 2 vagy Windows Vista
- 320 MB RAM (ajánlott minimum: 512 MB)
- 64 MB video RAM
- 650 MB tárhely
- 1024×768 képernyőfelbontás
- DVD-ROM
- Internet vagy telefonvonal az aktiváláshoz
- QuickTime 7 a multimédiás alkalmazásokhoz

A Photoshop CS3 említésre méltó újdonsága a quick selection tool (kb. gyorsválasztó eszköz), mely az objektumok kezelését teszi egyszerűbbé és gördülékenyebbé, valamint a megmaradó (más szóval: módosítható) effektusok és filterek megjelenése. További érdekesség, hogy míg a Photoshop CS2 a különféle alakzatok háromdimenziós szerkesztése során csak 90 fokos szögeltérést tett lehetővé, a CS3 bétájában már ennek finomhangolására is módunk lesz. A hozzáadott alkalmazások közül érdeklődésre tarthat számot az Adobe Bridge megjelenés előtti, jelentős ráncfelvarráson átesett változata, valamint a teljesen új Adobe Device Central előnézete.

Nem túl meglepő, de az Adobe szerint az új szoftver legnagyobb vonzereje a sebesség - a CS3 állítólag elődjénél sokkal gyorsabban hajtja végre a már jól meszokott műveleteket. Ha másért nem is, ezért mindenképpen érdemes kihasználni a két napos szabad próbaidőszakot.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.