Hirdetés
. Hirdetés

Megérkeztek az Intel vállalati SSD-i

|

Az Intel szerdán jelentette be az új, vállalati szerverekbe szánt 710-es sorozatú SSD meghajtóit.

Hirdetés

Intel 710 SSD
Intel 710 SSD

Az Intel szerdán mutatta be a 710-es sorozatú flash memóriás meghajtóit, az új termékeket a vállalati szerverekben működő merevlemezek helyettesítőinek szánja. Az új sorozatú meghajtók a vállalat közleménye szerint harmincszor tartósabbak, mint a korábbi sorozathoz tartozó, X25-E kódnevű SSD-k.

A San Franciscó-i Intel Fejlesztői Fórumon (IDF) bejelentett flash memória 100, 200 és 300 GB-os változatban kerül a piacra. Ezer darab megvásárlása esetén a 100 GB-os kezdő ára 649 dollár (130 ezer forint) lesz, míg a 300 GB-osé 1929 dollár (400 ezer forint).

Az Intel SSD 710-es sorozatával egy új technológiát is bevezetnek, melynek neve HET - High Endurance Technology, vagyis Magas Állóképesség Technológia, ami beépített firmware javításokat, menedzselő képességeket és hibákat javító algoritmusokat takar.

Az új vállalati meghajtókban olyan többszintű cellákat (MLC, multi-level cell) használnak, melyek az Intel közleménye szerint az egyszintű cellák (SLC, single-level cell) megbízhatóságát és állóképességét nyújtják.

Az SLC egyszerűbb, 1 bites vezérlőlogika segítségével éri el és írja az SDD meghajtót, szemben az MLC által használt 2 bitessel. Ezenkívül a program működése az SLC lapkákban 100 000 ciklusig tart, ami tízszerese az MLC lapkákban való működésnek. A nagyon magas átviteli sebesség és a nagy megbízhatóság miatt a nagy teljesítményű SSD félvezetős meghajtókban általában SLC memóriát használnak.

A közlemény szerint az új SSD-k még ebben a hónapban jelennek meg a Cisco UCS B230 M2-es szerverében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.