Hirdetés
. Hirdetés

Meghackelték a Germanwings repülőgépét?

|

Egy szakértő szerint nem elképzelhetetlen, hogy kibertámadás áll a 150 ember halálát okozó tragédia mögött.

Hirdetés

Az MSNBC reggeli műsorában egy korábbi pilóta, Jay Rollins beszélt a katasztrófa lehetséges okairól. Az időjárási körülmények ideálisak voltak, ezért az első feltételezések pilótahibáról, géphibáról vagy terrortámadásról szólnak.

Hirdetés

Ez utóbbi nem feltétlenül kell, hogy hagyományos akció legyen, állítja Rollins. „Ez a típus tele van számítógépekkel, ráadásul ugyanilyen típusú volt az AirAsia eltűnt gépe is. Mégsem beszél senki arról, hogy egy esetleg hackelés áll a tragédia mögött” – mondta a szakértő.

Rollins nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a pilóták valamilyen „külső” hibával szembesültek, aminek következtében le is adták a vészjelzést, de fogalmuk sem volt arról, pontosan mi is az a hiba.

 

Sokan felhívták már a figyelmet arra, hogy a technológia életünk egyre több szegmense fölött veszi át az irányítást, és a gépek automatizálása bizony veszélyeket is hordoz magában a kényelmi funkciók mellett. Egy korábbi, hidraulikus elven működő gép felett sokkal könnyebb visszaszerezni az uralmat mint egy modern, számítógépekkel telezsúfolt repülőgép felett.

Ugyanez igaz a gépkocsikra és más járművekre is, ezért elengedhetetlen, hogy a gyártók a kényelmi funkciók mellett a biztonsági megoldásokra is nagyobb hangsúlyt fektessenek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.