Hirdetés
. Hirdetés

Meghalt a Motorola legendás alakja

|

Nyolcvankilenc éves korában elhunyt Robert W. Galwin. A Motorola alapítójának fia 29 évig volt a cég első embere.

Hirdetés

"Galvin kedd éjszaka, békésen távozott" - állt a cég szerdán reggel kiadott nyilatkozatában.

Paul V. Galvin fiának, Robertnek központi szerepe volt a cégben. Elnöksége alatt fejlesztette ki a Motorola azt a rádiót, amely az első szavakat továbbította a Holdról a Földre, és indította útjára a világ első hordozható mobiltelefonját, de számos új innovációt is neki köszönhetünk, gondoljunk csak kétirányú rádiókra (walkie-talkie) vagy a lézeres vonalkód olvasókra. Robert W. Galvin irányítása alatt került sor a Six Sigma minőségirányítási eljárás kifejlesztésére is, amelyet több száz vállalat vett át az évek folyamán.

"Időnként hinnünk kell abban, hogy a legtöbb dolog, ami megvalósítható, nem bizonyítható" - mondta egyszer.

Galvin 1944-ben lépett be a Motorolához, az elnöki székbe 1954-ben ült bele, majd édesapja 1959-ben bekövetkezett halálakor átvette a cég teljes irányítását. 1986-ig maradt meg ebben a pozícióban. 1990-ben az elnöki széktől is megvált, de tanácsaival egészen 2001-ig segítette a céget. Vezetése alatt - 1990-ig - 290 millió dolláról mintegy 10,8 milliárd dollárra nőtt a cég bevétele, ami egyébként elsősorban az észak-amerikai piacnak volt köszönhető.

2004-ben megalapította a Galvin Electricity Initiative-t. Robert nagy reményeket fűzött a vállalathoz: többek között az remélte, hogy segítségével az amerikai gazdaság egy megbízhatóbb energiarendszer felé mozdulhat el.

A Motorola egyik legnagyobb alakja 1922-ben született a wisconsini Marsfieldben, egyetemi tanulmányait a University of Notre Dame-on és a University of Chicago-n végezte. Feleségét, a 67 éves Mary Barnes Galvint, négy gyermekét valamint 10 dédunokáját hagyta hátra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.