Hirdetés
. Hirdetés

Megint céget vásárol fel a Google

|

A Google a GrandCentral után most a Gizmo szolgáltatást vásárolja meg, hogy tovább növelje részesedését az internetes telefonálás piacán.

Hirdetés

A Google csütörtökön bejelentette, felvásárolja a Gizmo5 vállalatot, amely a Skype-hoz hasonló, VoIP-alapú internetes telefonálásra alkalmas szolgáltatást nyújt felhasználóinak. Az asztali számítógépeken és mobileszközökön elérhető, ingyenesen vagy kedvező áron igénybe vehető szolgáltatást a Gizmo felhasználói továbbra is használhatják, új regisztrációkat azonban már nem lehet kezdeményezni. A felek nem hozták nyilvánosságra az ügylet pénzügyi részleteit.

Voice vs. Gizmo

A

cég felvásárlása azt jelzi, a Google-nek további tervei vannak az internetes telefonálás piacán. A vállalat még 2007-ben megszerezte a GrandCentralt, amit ma Google Voice néven ismerünk. Ezzel a szoftverrel a felhasználók hangüzeneteket és kedvező árú hívásokat kezdeményezhetnek társaik felé, mindehhez egy új telefonszámot is kaphatnak, amit több telefonon is használhatnak. A Gizmo és a Voice már most integráltak, a Gizmo felhasználók a Voice-ban is használhatják fiókjukat. A szolgáltatás hátránya, hogy hivatalosan csak az Egyesült Államokban érhető el.

Problémás szolgáltatás
Az elmúlt hónapokban az USA Szövetségi Kommunikációs Bizottsága két eset kapcsán is foglalkozott a Google Voice-szal. Az egyik ügyben egyes ügyfelek arra panaszkodtak, hogy a szolgáltató egyoldalúan letiltotta hívásukat. A másikban az Apple azon lépését vizsgálták, miért tiltotta ki az ingyenes szolgáltatást az iPhone alkalmazásokat kínáló App Store-ból.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.