Hirdetés
. Hirdetés

Megint egymásnak esett az Oracle és a HP

|

Larry Ellisonék csalással vádolják a Léo Apotheker vezette óriásvállalatot. A hirig a Mark Hurd, a HP volt vezérigazgatója Oracle-hez igazolását lehetővé tévő szerződés miatt robbant ki.

Hirdetés

Mark Hurd
Mark Hurd

Az Oracle csalással vádolja a Hewlett-Packardot (HP). A cég annak a szerződésnek a tartalmát vitatja, amely lehetővé tette, hogy Mark Hurd, a HP csúfos botrányba keveredett volt vezérigazgatója a szoftvergyártónál építgesse tovább a karrierjét.

Egy kedden nyilvánosságra került bírósági kereset szerint az Oracle szeretné érvényteleníteni a kérdéses szerződést.

A HP igazgatótanácsa tavaly tette ki a példátlanul sikeres CEO szűrét, miután szexuális zaklatási botrányba keveredett a cég egyik külsős munkavállalójával. Az Oracle rögtön rámozdult Hurdre: a menedzser alelnöki pozíciót kapott; a HP pedig menetrendszerűen perelt. Véleményük szerint Hurd nem tudja ellátni a feladatait az Oracle-nél, anélkül, hogy megsértené a velük kötött titoktartási szerződést.

A két cég viszonya tovább romlott, amikor idén márciusban az Oracle bejelentette, hogy beszünteti az Intel Itanium chipjeire írt szoftverei fejlesztését. Az Itanium lapkákat elsősorban a HP HP-UX OS operációs rendszert futtató high-end szervereiben használják - nem csoda, hogy a világ legnagyobb számítógépgyártója megmérgedt és beperelte a szoftvercéget.

A HP a per során többek között a Hurddel kötött lelépési szerződést is bevetette az Oracle ellen, jogászaik értelmezése szerint Ellisonék vállalták, hogy a békesség kedvéért tovább folytatják az Itanium-alapú fejlesztéseket - ők persze tagadják ezt.

Az Oracle ügyvédei kedden terjesztették elő a HP beadványára reagáló ellenkeresetüket a kaliforniai állami bíróságon. Érvelésük szerint a Hurddel kapcsolatos megállapodás csupán arra szolgált, hogy „normalizálják" a két cég viszonyát, és „csillapítsák a HP vezetőinek paranoiáját - lehetőleg anélkül, hogy ezzel tényleges kötelezettségeket vállalnának magukra."

Az Oracle keresetében azzal vádolja a HP-t, hogy tudatosan megtévesztették őket, és ezáltal szerettek volna jogtalan piaci előnyhöz jutni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.