Hirdetés
. Hirdetés

Megint jöhet a Windows 10 kényszerfrissítése

|

Mindenki számára elérhető immár az operációs rendszer May 2019 Update változata, míg a legtöbbek által futtatott April 2018 Update verzió esetében automatikus frissítés várható a felhasználók nagy száma és támogatási idő lejártának közeledte miatt.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft közleményéből kiderül, hogy a Windows 10 legújabb, May 2019 Update kiadása (1903-as verziószám) immár mindenki számára elérhető, telepítéséhez nem kell más tenni, mint kattintani a Frissítések keresése gombra a Windows Update oldalon. Ha valakinek mégsem kínálná fel a legfrissebb verziót a rendszer, ennek az ugyanezen az oldalon felsorolt valamelyik probléma az oka, vagyis a Microsoft blokkolja a számítógépén a frissítést az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében.

Azt is megtudjuk a közleményből, hogy a Microsoft megkezdte az April 2018 Update és a korábbi Windows 10 verziók frissítését végrehajtó, gépi tanulás alapú terjesztési folyamat kidolgozását és tréningjét annak érdekében, hogy az ezeket a szoftvereket futtató számítógépek naprakészek legyenek.

Mivel a windows 10-es számtógépek több mint 60 százalékán a tavaly októberi funkciófrissítés kudarca miatt még mindig a több mint egy éve kiadott April 2018 Update (1803-as verziószám) változat fut, ez azt jelenti, hogy kényszeríteni fogják ezek használóit a legújabb változatra való áttérésre. A fő ok, hogy közeleg az April 2018 Update támogatási idejének lejárta, 2019. november 12, mely időpontig elképesztő mennyiségú PC-t kell frissíteni a támogatott - vagyis biztonsági frissítéseket kapó - változatra.

Ezt alátámasztja, hogy Mike Fortin, a Windows fejlesztéséért felelős Microsoft-alelnök áprilisi blogbejegyzésében azt írta: "amikor a Windows 10 operációs rendszert futtató eszközök támogatási ideje lejár vagy közeledik a lejártához, a Windows Update szolgáltatás automatikusan kezdeményezni fogja a funkciófrissítést".

Kimarad tehát a frissítési folyamatból az elátkozott October 2018 Update (1809-es verziószám), amelyre nem voltak hajlandók továbbfejleszteni a felhasználók tömegei, és a Microsoft sem erőltette az áttérést, így a régebbi verziókat használók most közvetlenül a May 2019 Update-re térhetnek át.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.