Hirdetés
. Hirdetés

Mégis az Apple-é az iCloud márkanév

|

A korábban vérmes hangvételű nyilatkozatoktól sem idegenkedő arizonai iCloud Communications rejtélyes okokból ejtette a gyártó elleni vádakat, minden követeléséről lemondott és nevet változtatott.

Hirdetés

iCloud logo
iCloud logo

Az arizonai iCloud Communications júniusban perelte be az Apple-t, jogászaik szerint a világ legértékesebb techcége jogtalanul csaklizta el tőlük az iCloud márkanevet. A gyártó a nyár elején mutatta be hasonló nevű felhőszolgáltatását; a Phoenix-i székhelyű cég persze azonnal elégtételt és anyagi kompenzációt követelt.

Az aprócska VoIP szolgáltató illetékesei korántsem tűntek szívbajosnak, egyik közleményükben egyenesen az írták, hogy „az Apple hosszú ideje közismert gyakorlata mások márkajogainak tudatos és akaratlagos semmibevétele." Most mégis kifaroltak a perből, és szerdán az Egyesült Államok Kaliforniai Kerületi Bíróságán valamennyi követelésükről lemondtak.

A cég vezetői valamitől nagyon megenyhülhettek: amellett, hogy visszavonták a keresetüket, haladéktalanul nevet is változtattak és Clear Digital Communications-re keresztelték át a vállalkozást. Legalábbis erre utal, hogy egy Clear Digital Communications nevű cég Facebook oldalán ugyanaz a cím és ugyanazok az elérhetőségek szerepelnek, amelyek az iCloud Communications profilján is megtalálhatók. Egy augusztus 12-i keltezésű üzenőfali bejegyzéssel egyetemben, amely arról tájékoztatja az oda zarándokolókat, hogy „az iCloudot mostantól Clear Digital Communicationsnek hívják".

Eközben a cég weboldalán, a Geticloud.com-on is furcsa változások történtek: a domain alatt a korábbi tartalom helyett most csak egy „Fejlesztés alatt" címke található.

Egyelőre sem az iCloud Communications, sem az Apple illetékesei nem kommentálták a kereset visszavonásának hírét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.