Hirdetés
. Hirdetés

Mégis inkább embereket dolgoztatna a Foxconn

|

Talán mégsem lesz 1 millió robotja 2014-re a tajvani gyártónak.

Hirdetés

A Foxconn ismét több mint 90 000 dolgozót keres, ezúttal a shenzheni üzemébe. Így egyre inkább úgy néz ki, hogy a korábbi tervekkel ellentétben mégsem lesz már 2014-re 1 millió robotja a vállalatnak. A tajvaniak állítólag egyre több képzett alkalmazottat keresnek. 

Hirdetés

Idén már egyszer történt hasonlóan nagy toborzás a zhengzhoui gyárban, és ez a trend egyre valószínűtlenebbé teszi a cég korábbi kijelentését, amely szerint még az év végéig 1 millió robottal helyettesítenék a munkásokat a csarnokokban. 

A 2011-ben kitalált gyárautomatizálás tehát nem halad olyan gyorsan, mint korábban remélték - ami azt illeti, eddig kevesebb, mint 100 000 robotot telepítettek. Névtelen informátorok szerint a gyártónak több idő kell az automatizáláshoz, ezért addig is újra az olcsó kínai munkaerőre hagyatkozik. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.