Hirdetés
. Hirdetés

Megjelent a Drupal 7

|

Elérhető az EU elnökségi honlapot is működtető ingyenes Drupal rendszer új főverziója.

Hirdetés

A Drupal világszintű közössége és a Drupal Association közösen bejelentette, hogy elérhető a nyílt forrású tartalomkezelő rendszer legújabb főverziója. A Drupalt becslések szerint webhelyek és -alkalmazások milliói használják, legismertebb felhasználói közé tartozik az Amerikai Egyesült Államok Fehér Háza, az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége, valamint a Warner Media Group számos népszerű zenésze.

 

 



A Drupal 7 fejlesztése során nagyon fontos volt a felhasználói élmény javítása. Ezt szerződéses szakemberek irányítása és közösségi visszajelzések segítették. Ezek a fejlesztések könnyebb adminisztrációt, frissítést, hozzáférhetőséget és tartalomkészítést biztosítanak. Angie Byron (Webchick), a rendszer társszerzője szerint: „A Drupal  7 továbbfejlesztett felhasználói felülettel, számos hozzáférhetőségi fejlesztéssel, még jobb képkezelési lehetőségekkel, RDFa támogatással, biztonsági fejlesztésekkel, skálázhatósági, valamint adatbázisok közötti együttműködési lehetőségekkel, a rendszer stabilitását garantáló 30 000 automatizált tesztesettel, és még számtalan újítással rendelkezik. Egyszóval ez egy hatalmas ugrás a projekt és a webfejlesztők számára, melyet nagy örömmel jelentünk be az egész világ számára.”

Új, fontos képességek a Drupal 7-ben

- A felhasználói felület fejlesztésével a felhasználók 80 százaléka számára a szokásos feladatok könnyen elvégezhetők, az alapbeállítások jól megválasztottak és egyszerűbbé vált a rendszer felügyelete.
- Beépített képkezelés, átméretezés, vágás stb.
- Beépített automatikus egységtesztelési környezet, amely folyamatos integrációs ellenőrzésnek vet alá minden javítást a projekt hosszú távú stabilitása érdekében.
- Verziófrissítés-menedzser és költözés a Drupal 6-ról a Drupal 7-re
- Továbbfejlesztett gyorstárazás, adatbázis szinten mester-szolga megvalósítás és tartalomszolgáltató-hálózati (CDN) támogatás a látogatók gyorsabb kiszolgálásáért
- Az egyéni adatmezők immár megtalálhatóak az alaprendszerben, közvetlen adatkezelési megoldást nyújtva bármely tartalomtípushoz, felhasználóhoz, taxonómiához vagy más entitáshoz, fordítási támogatással.
- Adatbázis-absztrakciós réteg, amely biztosítja az olyan adatbázisok használatát, mint a MariaDB, Microsoft SQL Server, MongoDB, Oracle, MySQL, PostgreSQL és az SQLite .

A Drupal 7 emellett úttörő szerepet visz az RDFa alkalmazásában, ezáltal a szemantikus web széleskörű elfogadtatásában. A Google és a Bing egyre inkább a géppel olvasható, strukturált adatokra fognak támaszkodni az általuk leindexelt weboldalak esetében. A Drupal 7 szerkezete magában foglalja azokat a szemantikus metaadatokat, melyek a Drupal 7-es weboldalak esetében közvetlenül lehetővé teszik a gépek közötti (machine-to-machine, M2M) keresést. RDFa a keresőgépeknek több olyan részletet is át tud adni, melyek az emberek számára láthatatlanok – például a hely szélességi és hosszúsági koordinátái – de a térképre vetítést segítik, vagy a dátumok ISO formában való szolgáltatása, ami a nyelvi honosítást és a találati listában való helyes megjelenítést segíti különböző országokban.

Korábbi cikkünkből megtudhatja, hogy miként teljesít a Drupal 7 a gyakorlatban.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.