Hirdetés
. Hirdetés

Megjelentek az Intel új vPro processzorai

|

Az Intel egyenesen az IT megújulásának alapjaként értékelte a platformot

Hirdetés

Az Intel bemutatta a 2010-es Core vPro processzorcsaládot, amit üzleti felhasználásra, kis-, közepes és nagyvállalatok számára fejlesztett ki. A gyártó közleménye szerint az új központi egységektől a korábbiaknál rugalmasabb teljesítményt, takarékosabb energiafelhasználást várhatunk, és lopásgátló technológiát is tartalmaznak. Közel 500 hardver- és szoftver-beszállító építi be termékkínálatába a vPro processzorokat.

 

A vPro termékek az Intel Nehalem mikroarchitektúrájára épülnek, és a legújabb, 32 nanométeres félvezető eljárással készülnek. A januárban bemutatott új Core i5 és i7 modellek minden pozitív tulajdonságát örökli a vPro generáció is, vagyis többmagos felépítésűek, Hyper Threading-technológiát alkalmaznak a folyamatosabb feladatvégrehajtás érdekében, és Turbo Boost-technológiával képesek dinamikusan szabályozni teljesítményüket. Az új platform az Intel Q57 Express chipsetre épül, és magával hozza az Intel új 82577LM Gigabit Network Connection hálózati vezérlőt a notebookok, és a 82578DM-et az asztali gépek számára.

 

 

intel turbo boost demo

 

Olyan hardveres extrákat vonultatnak fel a vPro család tagjai, amelyeknek tipikusan vállalati felhasználás során vehetik hasznát a cégek. Az Anti-Theft 2.0 technológia hardveres és szoftveres elemeket is tartalmaz. Lényege, hogy értelmetlenné teszi a PC (vagyis tipikusan noteszgép) eltulajdonítását. Segítségével a tulajdonos távolról letilthatja a gép működését és megvédheti adatait illetéktelenektől, 3G-adapterrel felszerelt modell esetében anélkül, hogy a tolvaj maga csatlakozna az internetre. Még egy, a tolvajlásra figyelmeztető üzenet is feltűnik a képernyőn a rendszer következő indításakor. Természetesen tulajdonunk visszaszerzése után akár távolról is újra üzemi állapotba hozhatjuk azt.

 

 

anti-theft2.jpg
 

 

 

A jobb menedzsment érdekében implementálták a vPro-ban a KVM (Keyboard-Video-Mouse Remote Control) technológiát. Az új elem vezetékes vagy vezeték nélküli hálózaton át tesz csatlakoztathatóvá billentyűzetet, egeret és továbbítja a képernyő tartalmát is. Ez eddig is lehetséges volt különféle szoftverekkel, ám most már a rendszer indításakor, boot során is adott a lehetőség a stabil távoli hozzáférésre, így egy sérült rendszer helyreállítása is megoldható hálózaton át. A biztonság érdekében a gép előtt ülőnek jóvá kell hagynia a távoli hozzáférés indítását. A KVM integrálása révén a vállalat mentesül külső KVM-megoldás beszerzése alól, és az eddigieknél lényegesen több problémát orvosolhatnak a rendszergazdák költséges utazás nélkül. A Windows 7 is támogatja fogja az Intel KVM használatát.

 

 

intel vpro kvm
 

 

 

A biztonsági szolgáltatások körében új utasításkészlet jelenik majd meg, amely az IT-ban igen elterjedt AES (Advanced Encryption Standard) titkosító eljárás be- és kikódolási folyamatainak végrehajtását turbózza fel. Az AES használata alapvető fontosságú a szerverek és virtualizált környezetek biztonságos működtetésének szempontjából. A nemrégiben bejelentett, ebben a félévben megjelenő hatmagos Intel processzorok is tartalmazzák majd ugyanezt a fejlesztést.

 

Rick Echevarria, az Intel Architecture Group alelnöke és a Business Client Platform Division vezetője a vPro platformot az új típusú, modernebb vállalati IT-rendszerek kialakításának zálogaként értékelte: "A cégek, különösen azok, amelyek az elmúlt évek során nem vásároltak új PC-ket, olyan helyzettel néznek szembe, ahol a számítógépek többé nem kezelik megfelelően azokat az alkalmazásokat, amelyeket az alkalmazottak és az informatikusok használnak. Az intelligens teljesítmény, a kifinomult biztonság és költségcsökkentő felügyeleti képességek integrálása a Core vPro processzorcsaládba kompromisszumoktól mentes platformot kínál az IT-részleg és a kkv-k számára egyaránt. Izgatottak vagyunk azzal kapcsolatban is, ahogyan az Intel vPro technológiája megadja a rugalmasságot az IT-nek ahhoz, hogy megvizsgálja a kliensvirtualizáció, magánfelhasználói termékek és alkalmazások, valamint a cloud támogatását."

 

A gyártók világszerte bemutatják üzleti gépeiket az új Core vPro processzorokkal, köztük az Acer, az ASUS, a Dell, a HP, a Lenovo és a Toshiba. A szoftverfejlesztők szintén széleskörűen támogatják az új processzorok képességeit, köztük az Adobe, a Bomgar, a Kaseya, a LANDesk, a Level Platforms, a LogMeIn, a Microsoft, a RealVNC, a Spiceworks, a Symantec és a WinZip.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.