Hirdetés
. Hirdetés

Megjöttek a brandek a Google Plusra

|

Elindult a Google+ Oldalak (Pages), így a Facebook-rivális közösségi site felhasználói is "lájkolhatják" kedvenc üzleteiket, kávézóikat, szolgáltatóikat, a számukra fontos kezdeményezéseket és szervezeteket.

Hirdetés

 

Videócsevegés is lehetséges
Videócsevegés is lehetséges

Sokan hiányolták, hogy a Facebookkal ellentétben mostanáig a Google+-on nem "lájkolhattuk" kedvenceinket. Ennek azonban most vége. "A Google+ eddig arra koncentrált, hogy az emberek között létesítsen kapcsolatokat. Azonban azt szeretnénk, hogy mindennel kapcsolatba kerülhess, ami fontos számodra - a helyi kisvállalatoktól a globális márkákig -, ezért a mai napon a világ minden pontján útjára indítjuk a Google+ Oldalak szolgáltatást" - jelentették be egy tegnap esti blogbejegyzésben.

Ráadásul a Google+ valamivel átgondoltabban is valósította meg a funkciót, mint versenytársa. A Google+ -on például mostantól a rajongók akár videós csevegést is kezdeményezhetnek rajongásuk tárgyával, legyen éppen az zenekar, vagy egy ruhamárka stylist csapata, míg az oldalak létrehozói követőiket kisebb körökbe rendezhetik, így biztosak lehetnek benne, hogy mindenkihez azt az információt juttatják el, ami az adott rajongók számára aktuálisan a legfontosabb.

A videó bemutatja az új funkció működését

A keresővállalat a kedvenc, hasznos és a felhasználó számára jelentőséggel bíró oldalak megtalálásában több módon is segít. Azon túl, hogy a Google-keresőben megjelennek az Oldalak is a keresési eredmények között, létrehozták a Közvetlen Kapcsolat nevű kísérleti funkciót, ami gyorsabbá és könnyebbé teszi a keresett oldal megtalálását, hiszen mindössze egy + jelet kell tenni a keresett márkanév, szó elé, így közvetlenül a Google+ -on található oldalak közül érkeznek az eredmények.

A Közvetlen Kapcsolat működése

Egyelőre még relatíve kevés oldal érhető el a Google+ -ban, de például a népszerű játék, az Angry Birds, különböző világhírű divatmárkák, a Burberry, és a H&M már igen, továbbá ott van a hírek kedvelői számára a Fox News, és a sport szerelmesei már követhetik például a Barcelona Football Clubot, a zenerajongóknak pedig érdemes lehet megnézni a Coldplay Google+ oldalát.

Az alábbi címen lehet egyébként oldalakat létrehozni, illetve itt részletesebben is bemutatják az oldalak gazdái számára elérhető lehetőségeket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.