Hirdetés
. Hirdetés

Megkapta a kegyelemdöfést a Windows Phone!

|

A Microsoft eltávolította a Windows 10 Mobile termékkódját a Windows SDK-ból.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft mostanában nem sokat beszél bukott okostelefonos platformjáról, bár Joe Belfiore alelnök megerősítette, hogy sem új szolgáltatásokat, sem új hardvert nem terveznek hozzá.

A platform halálának azonban vannak más jelei is: egy Twitter-felhasználó vette észre, hogy szép csendben eltűnt a Windows SDK-ból a Windows 10 Mobile-ra utaló kód, a PRODUCT MOBILE CORE.

Mindez azt jelenti, hogy a Windows mobilokhoz a jövőben nem lesznek Windows frissítések, ami persze Belfiore bejelentése után aligha meglepetés.

2019 decemberéig biztonsági frissítéseket még kap a platform, az appok fejlesztői azonban lassan elhagyják a süllyedő hajót, úgyhogy az operációs rendszer iránti olthatatlan szerelmen kívül más ok már nem igazán szól a platform használata mellett.

Ugyanakkor a Microsoft állítólag új mobileszközön dolgozik, bár nem tudni, hogy ez tényleg egy mobil lesz-e, vagy telefonálási képességekkel felruházott újfajta eszköz. A pletykák egy összehajtható megoldásról szólnak, amit a sajtó nem hivatalosan Surface Phone néven emleget.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.