Hirdetés
. Hirdetés

Megkapta a Windows 7 az első foltozását

|

A Microsoft nem verte nagydobra: biztonsági közleményükben elfelejtették ezt megemlíteni.

Hirdetés

Csendben megkapta a Windows 7 az első biztonsági frissítését, amit a Microsoft a biztonsági közleményében elfelejtett megemlíteni. A kritikusnak minősített rés esetében ugyanis még mindig csak a Windows 2000, Windows XP, Vista és Windows 2003, 2008 operációs rendszereket említik érintett platformokként, míg a Windows 7-et kifelejtették a felsorolásból.

 

 

win7patch.jpg
 

 


A béta állapotú operációs rendszer azonban árulkodó, s jelzi, hogy az e havi patch kedd bizony a Windows 7-et is érintette. S nincs ez másként a részletes MS09-006 biztonsági közleményben sem, ahol csak egyszer, a gyakran ismételt kérdéseknél említik meg a rendszert: "Ez a sérülékenység a Windows Server 2008 SP2 bétáját, a Windows Vista SP2 bétáját és a Windows 7 bétáját is érinti."

A Windows 7 tesztelőinek ezért erősen ajánlott a biztonsági javítás telepítése, hiszen annak kihasználásával .emf és .wmf fájlokon keresztül a hackerek kártékony programokat futtathatnak és telepíthetnek a felhasználók gépein. S nem mellékesen a Windows 7 esetében is nagy eseménynek számít a mostani alkalom, hiszen átesett a tűzkeresztségen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.