Hirdetés
. Hirdetés

Megkerülhetők az egyszerűbb spamszűrők

|

A spammerek gyakran küldözgetnek csak képeket tartalmazó leveleket, az egyszerűbb tartalomszűrő megoldásokat így könnyedén ki tudják játszani.

Hirdetés

A CipherTrust egy olyan felmérést készített, amelyből kiderül, hogy a kéretlen leveleket küldözgetők körében folytatódik az a tendencia, ami szerint a spamekben csak egy képet helyeznek el, és így próbálják megkerülni az egyszerűbb biztonsági megoldásokat. Ezek az üzenetek nem tartalmaznak szöveget, ugyanis azokat a spammerek egy képre helyezik el, melyet az emailekhez mellékelnek. A CipherTrust felmérése szerint az ilyen képalapú spamek az összes levélszemét 30 százalékát teszik ki. (2005 májusában ugyanez az arány még csak 3 százalék volt.)

Paul Judge, a CipherTrust egyik szakembere szerint a képalapú spamek egyre gyakrabban bukkannak fel. Ennek legfőbb oka, hogy a spammerek ezekkel az emailekkel sokkal gyakrabban tudják elérni a felhasználókat, ugyanis az egyszerűbb tartalomszűrő megoldások hatástalanok e levelek ellen. Judge reményét fejezte ki, hogy a képalapú spamek ellen is hatékonyan sikerül majd felvenni a harcot. A szakember elmondta: a CipherTrust legújabb TrustedSource technológiája is rendelkezik olyan képességekkel, amelyek a csak képeket tartalmazó kéretlen levelek kiszűrését segítik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.