Hirdetés
. Hirdetés

Meglepő bejelentés a Google-től

|

A Google elhalasztja a június 3-ra tervezett Android 11-bemutatót. Elemzők szerint az Egyesült Államokban kitört zavargások állnak a háttérben.

Hirdetés

Lefújták az Android 11 június 3-ra tervezett indító eseményét. A Google ugyan egyszerű halasztásról beszél, de az az igazság, hogy bármilyen elképzelései vannak is a termékkibocsátással kapcsolatban, a George Floyd halála nyomán kitört tiltakozási hullám most minden tervet bizonytalanná tesz.

Hirdetés

Bár a technológiai óriás nem mondja ki, hogy a tüntetések miatt mondott le a showról, az Android Developers tweetje elég egyértelműen utal a halasztás okára. A poszt szerint noha izgatottan készültek rá, hogy többet mondjanak el az Android 11-ről, most nincs helye az ünneplésnek, ezért elhalasztják a június 3-i rendezvényt és a bétakiadást.

A döntés súlyát növeli, hogy mióta a Sandy hurrikán miatt 2012-ben elhalasztották a Galaxy Nexus indítását, szinte semmi nem tudta komolyan megzavarni a cég kibocsátási ütemtervét. A koronavírus-járvány miatt azonban a közelmúltban már sor került egy visszalépésre, amikor két hónappal ezelőtt a Google kénytelen volt lemondani a Google I/O-t, ahol hivatalosan bemutatták volna az Android 11-et.

A cég most alighanem azt tervezi, hogy egy másik nyári időpontra teszi át az eseményt, de ennek részleteiről egyelőre még semmit sem tudni. Az sem világos továbbá, hogy a halasztás mennyiben érinti a Pixel 4a mobilt, amelynek megjelenése már így is tetemes késést szenvedett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.