Hirdetés
. Hirdetés

Meglepő helyről szerez mesterséges intelligenciát az amerikai hadügy

|

A minisztérium kereskedelmi cégeknek írt ki pályázatot olyan szolgáltatásokra, amelyek fogyaszthatóvá teszik az adatokat a hadügy MI alkalmazásai számára.

Hirdetés

A Pentagon MI-központja (Joint Artificial Intelligence Center, JAIC) vállalkozásokat keres, amelyek segíthetnek előkészíteni a katonai adatok MI-felhasználását.

Hirdetés

A március végén közzétett pályázat azt jelzi, hogy az MI irodai térhódítása az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumában használt szolgáltatásokat is elérte. A felhívásban vázolt együttműködés az adatok olyan átalakításáról szól, amely az információkat fogyaszthatóvá teszi a mesterséges intelligencia számára - ez gyakorlatilag az adatrögzítéstől a rendezésen át a modellezésig bármit jelenthet.

A megrendelni kívánt, csúcsszintű kereskedelmi szolgáltatásoktól, amelyekkel az adatok előkészítésének teljes életciklusát le akarják fedni, az amerikai hadügy azt reméli, hogy jelentősen megkönnyítik a fejlett MI alkalmazások használatát. A JAIC blogposztja leszögezi, hogy az MI rendszerek működése jórészt az MI adatok minőségétől függ,  és a minisztérium az amerikai nagyvállalatokat is be akarja vonni a "konyhakész" adatok előállításába.

A JAIC anyaga olyan szakterületeket említ, mint a projekt- és programkezelés, az adattudomány, az adatelemzés, a nagyvállalati információ-kezelés és ellenőrzés, valamint a felhőintegráció. A pályázatot egyelőre ötéves ciklusra írták ki, és a JAIC blogposztja hangúlyozza, hogy a Védelmi Minisztérium olyan megoldásokat és technológiákat keres, amelyek támogatják az MI etikus használatát, és illeszkednek a minisztérium etikai alapelveihez.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.