Hirdetés
. Hirdetés

Meglepő, hogy melyik országnak lett Földönkívüli Űrügyi Minisztériuma

|

Az ország vezetője az oktatás, az ipar, a tudomány és a technológia területén vár fejlődést.

Hirdetés

Nicaragua az ég felé kacsingat, miután a Magyarországnál másfélszer nagyobb közép-amerikai ország létrehozta saját Földönkívüli, a Hold és más égitestek Űrügyi Minisztériumát.

Az űrügynökség létrehozásáról szóló törvényjavaslat gyakorlatilag gond nélkül ment át a Nemzeti gyűlésen: 76 igen és 15 tartózkodás mellett fogadták el. Persze nem árt tudni, hogy Daniel Ortega elnök Sandinista Pártja a 92 székből 71-et foglal el.

Bár az egykori spanyol gyarmatnak közel-távol sincs űrprogramja, az új minisztérium támogatni fogja az űrtevékenységekkel kapcsolatos fejlesztéseket azzal a céllal, hogy bővítse az ország kapacitásait az "oktatás, az ipar, a tudomány és a technológia területén".

 

Hirdetés

A kritikusok szerint azonban a közép-amerikai kontinenshídon elhelyezkedő országnak sem technikai eszközei, sem pénzügyi forrásai nincsenek az ilyesfajta törekvésekhez.

A 2018 óta komoly társadalmi és gazdasági problémákkal küzdő ország nem először hoz olyan döntést, ami igen meglepően hat az élelmiszer- és üzemanyaghiány közepette. A koronavírus-járvány pedig tovább nehezíti a körülményeket. Ennek ellenére elképzelhető, hogy valamikor végül mégis eljutnak valahogy a Marsra.

Mindezközben az Egyesült Államok tovább szervezei űrhaderejét. A Donald Trump által az USA hadseregének önálló fegyvernemeként létrehozott Space Force-ot változatlan célokkal megtartja Joe Biden is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.