Hirdetés
. Hirdetés

Megnyílt a Google Apps Marketplace

|

Az Apps Marketplace-en kapható - főleg üzleti - szoftverek szervesen kiegészítik a Google felhőalkalmazásait. Csoportmunkán, webkonferencián és bérszámfejtésen át minden megtalálható a kínálatban, néhány szoftver ingyenesen használható.

Hirdetés

Elindult a Google Apps Marketplace; olyan független fejlesztők alkalmazásait vásárolhatjuk meg itt, akik termékeikkel kiegészítik a Google szoftvereit, például a Gmailt, a Sites-t, a Calendart és a Google Documents-t. Kezdetben mintegy 50 fejlesztő kínálja portékáit, köztük az Aviary, a Batchbook, a Bookfresh, az Expensify, az OfficeSync, a Shoeboxed.com, a SuccessFactorsAtlassian, a NetSuite, a Skytap és a Zoho.

"Elindítottunk egy olyan üzleti piacteret, ahol a Google Apps felhasználói több külső fejlesztőktől származó alkalmazáshoz juthatnak" - mondta Chris Vander Mey, a Google vezető termékmenedzsrere. A megvásárolható alkalmazások között található például egy kisirodai bérszámfejtő rendszer, az Intuit Online Payroll és kapható a Box.net azonos nevű tartalomkezelő rendszere is.

A külső alkalmazások is a már megszokott Google-kezelőfelülettel rendelkeznek, az eddig használt fiókunkhoz illeszkednek, azaz nem kell külön bejelentkezni használatukhoz és az adminisztráció is központosított. Még a Google Apps adataihoz is hozzáférnek a harmadik fél készítette programok (ez azért adatbiztonsági aggályokat vethet fel). "Azonnal integrálódik a Google domain alá a megvásárolt alkalmazás" - tette hozzá Vander Mey. A telepítés mindössze négy kattintásból áll.

Üzleti, irodai alkalmazások a Google Apps Marketplace-en

Fejlesztői oldalról a Box.net marketing igazgató-helyettese, Jennifer Grant osztott meg velünk néhány gondolatot: "Eléggé mélyen integrálódtunk a Google Apps-szel, a Box.net közvetlenül elérhető például a Gmailből." Régebben teljesen elkülönült egymástól a Google Apps és például a Box.net, de most már Google dokumentumok illeszthetők a Box.net munkafolyamatba, és e-mail figyelmeztetések küldésére is a Gmailt használhatja az alkalmazás.

Bárki számára nyitott az Apps Marketplace használata, aki Premier, Standard vagy Education szintű ügyfele a Google Apps-nek. Az alkalmazások a REST Web Services és különféle API-k segítségével kapcsolódnak a rendszerhez (például ilyen az OpenID és az OAuth).

Az öt évvel ezelőtt indult Google Apps jelenleg 25 millió ügyfélfiókot számlál, közülük 2 millió üzleti felhasználó. A Google 20 százalékát tartja meg a Marketplace bevételeinek, 80 százalék a fejlesztőket illeti meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.