Hirdetés
. Hirdetés

Megnyílt az első KönyvtárPont

|

Az ingyenes számítógép- és internethasználat mellett a látogatók segítséget kapnak az elektronikus ügyintézésben is.

Hirdetés

Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a Nagysándor Telepi KönyvtárPont és Közösségi Pont ünnepélyes átadóján kijelentette: „A könyvekből nem erődítményt vagy elefántcsonttornyot kell építenünk, hanem lépcsőket, melyeken mindenki feljebb tud lépni. Ezt a célt szolgálja a KönyvtárPont szolgáltatás rendszere.”

Hirdetés

A városközponttól távol eső területeken öt olyan közösségi tér jött létre, amelyeken a teljes körű könyvtári szolgáltatások mellett ingyenesen lehet igénybe venni a számítógépet és internetet, ráadásul a látogatók segítséget kapnak az elektronikus ügyintézésben és a hivatalos okmányok beszerzésében is. Azért kellett túllépni a hagyományos könyvtári kereteken, mert Debrecen peremkerületeiben – Kismacson, Nagymacson, Nagysándor-telepen, Lencztelepen, Tégláskertben – élők nem csak fizikai értelemben élnek távol a várostól. A legtöbb esetben halmozottan hátrányos helyzetű családokról, idősekről van szó, akik körében kiemelkedő arányú a munkanélküliség, az eladósodás és az egészségügyi problémák. A nehéz szociális helyzetben élőknek jelentős segítséget jelenthet egy kérvény megírása, az elektronikus ügyintézés, vagy egy-egy jogi ügy rendezésére.

 

Halász János hozzátette: „A Közel az olvasóhoz projekt szimbóluma lehet mindannak, amit a kultúra és az esélyegyenlőség egymást feltételező kapcsolatáról gondolunk. Hiszünk abban, hogy a kultúra nemcsak közösséget teremt, de egyben kapaszkodót is nyújt. Segít abban, hogy eligazodjunk a világban, hogy megtaláljuk számításainkat a munkaerőpiacon.”

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.