Hirdetés
. Hirdetés

Megoldódhat a Windows 10 egyik nagy problémája

|

Az ARM rendszer egyelőre nem futtatja a 64 bites alkalmazásokat, a Microsoft azonban belátható időn belől elhárítja ezt az akadályt.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft hosszú távon nagy fantáziát lát az ARM-en futó Windows 10-ben, ám jelenleg még komoly probémák hátráltatják az új platform karrierjét.

Ezek közül a legfontosabb az, hogy a rendszer nem támogatja a 64 bites alkalmazásokat, és emiatt sok potenciális vásárló inkább az Intel-vonalon marad.

A Microsoft azonban már dolgozik a 64 bites alkalmazás-emuláción. A fejlesztés eredményeivel a 2021. első felében megjelenő új eszközökben találkozhatunk.

32 bites alkalmazás-emulációt már jelenleg is biztosít a Windows 10 on ARM, de a teljesítménnyel gondok vannak - ez a másik fő ok, ami miatt az eszközgyártók részéről olyan kicsi az érdeklődés a platform iránt.

A Microsoftra tehát kettős feladat vár: futtathatóvá kell tennie a 64 bites appokat a rendszeren, és fel kell pörgetnie a teljesítményüket.

Annyi biztos, hogy a cég teljes mértékben elkötelezett a Windows 10 on ARM iránt, és ennek ékes bizonyítéka a Surface Pro X. Ha szoftvervonalon sikerül előrelépnie, a Windows 10 on ARM komoly kihívóvá léphet elő a PC-s piacon.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.