Hirdetés
. Hirdetés

Megoldották! Flash reklámok iPad-en

|

A Smokescreen nevű JavaScript könyvtár az iPad-hoz hasonló eszközökön is megjeleníthetővé teszi a Flash alapú hirdetéseket, így kiküszöbölhetővé válnak az Apple-Adobe ?háborúból? adódó kompatibilitási problémák.

Hirdetés

A megoldás a böngészőn belül JavaScript-be és HTML5-be rendereli a Flash-hirdetéseket. A Smokescreen-t eredetileg Chris Smoak, a RevShockAds szakembere fejlesztette ki; a megoldás lehetővé teszi a reklámcégek számára, hogy Flash alapú hirdetéseikkel anélkül is elérhessék az iPhone és iPad felhasználókat, hogy külön ?Apple-kompatibilis" verziót készíttetnének belőlük.

?A legtöbben továbbra is szeretnék használni meglévő Adobe eszközeiket a reklámkészítés során. Annál is inkább, mivel az, hogy egyetlen inkompatibilis platform kedvéért átszervezzék a szoftverparkjukat meglehetősen buta ötletnek tűnik" - olvasható a Smokescreen blogján.

A Smokescreen kizárólag a legújabb böngészők alatt fut, a demóhirdetéseket Firefox 3.6-tal, Chrome 5-tel, Safari 4-el és a Safari mobil verziójával nyithatják meg az érdeklődők. A Microsoft Internet Explorer 9 és Opera 10.5 alatt jelenleg még nem érhető el a megoldás.

A Smokescreen nyílt forráskódú program, amelyet hamarosan a független fejlesztők számára is elérhetővé tesznek. Néhány hónapon belül az alacsony költségű támogatási és szolgáltatási opciók is elérhetővé válnak - olvasható a cég blogján.

A megkérdezett fejlesztők remek lehetőségeket látnak a Smokescreen technológiájában. ?Chris Smoak Smokescreen-je, egy ?JavaScript-ben íródott Flash-lejátszó? hihetetlen munka" - írta Simon Willison, a Python nyelvben írt webes alkalmazások létrehozását lehetővé téve keretrendszer, a Django egyik megalkotója a blogján.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.