Hirdetés
. Hirdetés

Megreformálnák az ICANN-t

|

Az Egyesült Államok és az Európai Unió továbbra is a független szervezet kezében hagyná a lokális és nemzetközi domainnevek kiosztásának felügyeletét, de mindkét fél alapvető reformokat sürget.

Hirdetés

Neelie Kroes, az Európai Unió (EU) digitális politikáért felelős biztosa és Larry Strickling, az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának miniszterhelyettese csütörtökön közös nyilatkozatban erősítették meg, hogy továbbra is támogatják a top level domainek kiosztásáért felelős nemzetközi szervezetet, az ICANN-t (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers).

Nyilatkozatukra nemsokkal azután került sor, hogy a szervezet sokéves vitát és egyeztetést követően jóváhagyta, hogy a felnőtt tartalmakat terjesztő weboldalak „xxx" végződésű internetes domaineket regisztráljanak. A döntést mind a pornóipar képviselői, mind a civil jogvédők hevesen ellenezték - előbbiek attól tartanak, hogy az egységes domainvégződés révén egyszerűbbé válik az oldalaik letiltása, míg utóbbiak szerint az ICANN döntésével tulajdonképpen legalizálta a „kártékony tartalmakat".

Az ICANN várhatóan júniusi, Szingapúrban megrendezésre kerülő ülésén is számos top level domainről dönt majd. Kroes és Strickling egyetértettek abban, hogy a következő hónapokban fontos reformokat és átalakításokat kell végrehajtani a szervezeten belül, azért, hogy átláthatóbbá tegyék annak működését.

A szakemberek szerint fontos lenne annak biztosítása, hogy az ICANN bizottságai kielégítő válaszokat adjon a Kormányzati Tanácsadó Bizottság által megfogalmazott kérdésekre, és a nemzetközi tanácsadó testületek javaslatait szem előtt tartva döntsön a domaiek szabályozását érintő legfontosabb kérdésekben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.