Hirdetés
. Hirdetés

Mégsem mobiltelefon okozta a tüzet

|

Mobiltelefon nem okozhatta a tüzet annak a kaliforniai férfinak a lakásában, akit harmadfokú égési sebekkel szállítottak kórházba.

Hirdetés

A tűz okát vizsgáló tűzoltó első jelentésében azt írta, hogy a baleset oka csak a nadrágzsebben lévő, bekapcsolt mobiltelefon lehetett. Az 59 éves férfi ugyanis elaludt egy székben, és azt feltételezték, hogy a testével ránehezedett egy gombra, emiatt a készülék felforrósodott és meggyújtotta az áldozat ruháját, majd a műanyag szék is lángra kapott.

A férfi még mindig kritikus állapotban van, miután a testének 60 százalékán szenvedett égési sérüléseket. Szerdán megműtötték, és lassan lábadozik. A hatóságok eddig nem tudták kihallgatni a tűz okával kapcsolatban.

Közben a tűzoltó felkérte a szóban forgó készülék gyártóját, a Nokiát, hogy végezzen egy tesztet annak kiderítésére, hogy valóban okozhat tűzet egy mobiltelefon, ha egy vagy több gombját hosszasan lenyomva tartják. Egyébként az állítólag tüzet okozó készülék még mindig működőképes, az akkumulátora is sértetlen maradt, így biztosan nem emiatt gyulladt ki a férfi ruhája. Viszont a helyszínen semmi mást nem találtak, ami a tüzet okozhatta; pontosabban ha volt ilyen - például cigaretta -, akkor az elégett a tűzben.

A tűzoltó elmondása szerint a telefon alaposabb vizsgálatából az is kiderült, hogy a borítása kívülről égett meg, a belső áramkörökben pedig nem találtak égésnyomokat. Egyébként ahhoz, hogy a ruha lángra kapjon, a készüléknek olyan mértékben fel kellett forrósodnia, ami normális esetben lehetetlen - tette hozzá.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.