Hirdetés
. Hirdetés

Megszületik az iPhone nano?

|

A legfrissebb - kicsit több mint - pletykák szerint az Apple egy új, olcsóbb iPhone-t is piacra dob majd a negyedik negyedévben.

Hirdetés

Kevin Chang, a JP Morgan tajvani elemzője meg nem nevezett beszállítókra és egy, az Amerikai Szabadalmi hivatalhoz benyújtott kérvényre hivatkozva arról számol be, hogy az Apple még 2007 negyedik negyedévében az iPod nanón alapuló, olcsóbb, apró iPhone-t dob piacra. Az Apple által benyújtott szabadalomvédelmi kérvény a Nano kezelőfelületéhez, a scroll wheelhez hasonló, multifunkciós eszközről szól. Az Apple nem reagált a tárcsás telefont felelevenítő (lásd a mellékelt ábrát) megoldással kapcsolatos kérdésekre. A nemrégiben piacra dobott iPhone 500 és 600 amerikai dolláros áron kapható a tárolókapacitásától függően, de Chang szerint az új iPhone 300 dollárba, vagy annál is kevesebbe kerül majd.

Bár a felmérések szerint a legtöbb amerikai vásárló nem akar 100 zöldhasúnál többet költeni egy telefonra, az iPod nano alapú készülék nagyon sikeres lehet az MP3 lejátszási képessége miatt - és ezzel komoly fenyegetést jelenthet a piacon jelenleg kapható, zenelejátszóként is használható telefonokra - még akkor is, hogyha Chang szerint a telefon képességei "meglehetősen korlátozottak" lesznek.

Az alábbi, az Apple benyújtotta, szabadalmi védettségi kérvényből származó ábra jól illusztrálja, hogy az új iPhone-hoz hogyan találták fel újra a számtárcsát. (A kép nagyítható.)

iphonesimple_k.jpg
 

Podcast: beszélgetés az iPhone-ról és általában az Apple-lázról

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.