Hirdetés
. Hirdetés

Megszűnteti enciklopédiáját az MS

|

Az év végére véget ér az MSN Encarta 1993 óta tartó történelme. Az emberek már másként keresnek.

Hirdetés

A Microsoft bejelentette, hogy az év végéig folyamatosan megszűnteti a több mint 62 ezer szócikket tartalmazó digitális, multimédiás enciklopédiáját, az MSN Encarta-t. Közleményük szerint elsőként a dobozos szoftverek kerülnek le a polcokról, 2009 júniusában, majd október 31-re a web oldalát is elérhetetlenné teszik. Egyedül csak a japán felhasználók kaptak egy kis haladékot. Ők december 31-ig még böngészhetnek a webes enciklopédiában. Ennek megfelelően az MSN Encarta előfizetői az április 30-a utáni időszakra már befizetett pénzüket visszakapják, s a fennmaradó időben ingyen böngészhetnek a fizetős tartalom között. Egészen október 31-ig.

"Az Encarta az egész világon népszerű terméknek számított hosszú évekig. Ám a tradicionális enciklopédia használati szokások megváltoztak. Ma már a felhasználók másként keresik az információkat, mint azt korábban tették" - olvasható a szerkesztők rövid indoklása, miért is kell megszüntetniük az 1993 óta nyújtott szolgáltatásukat.

 

 

encarta.jpg
 

 

 

Mindezt a Hitwise adatai is alátámasztják, amely szerint az utóbbi években csúnyán visszaesett a site forgalma. Míg az Egyesült Államokban az online enciklopédiák közül a Wikipedia-t a felhasználók 97 százaléka látogatja, addig a második Encarta csak 1,27 százalékos részesedéssel bír, nem sokkal megelőzve a harmadik (0,76 százalék) Encyclopedia.com-ot.

Természetesen nagy valószínűséggel a pénzügyi válság is felelőssé tehető az Encarta megszűnésében, hiszen a Microsoft a közelmúltban több kevésbé jövedelmezőbb projektjét is beszüntette. Megszűnt a Flight Simulator és a OneCare is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.