Hirdetés
. Hirdetés

Megtiltották a RealDVD további terjesztését

|

A RealNetworks összesen 4,5 millió dollárt fizet a stúdióknak és a terméket megvásárló károsultaknak.

Hirdetés

A RealNetworks fejet hajtott hat hollywoodi filmstúdió keresete előtt, azonnal leállítja RealDVD szoftverének terjesztését, és kártérítést fizet a károsultaknak.

Az ügy még 2008-ban kezdődött, amikor a filmvállalatok feljelentést tettek a cég ellen. Indoklásuk szerint a szoftvergyártó cég eszközt kínált fel az embereknek a filmlopáshoz. A RealNetwork vitatta, hogy a RealDVD-t azért alkották meg, hogy a felhasználók illegális másolatokat készíthessenek vele, de egy előzetes intézkedés életbe lépése miatt az Egyesült Államok észak-kaliforniai döntéshozói megállapították, hogy a RealDVD szoftver súlyosan sérti azokat a licenc-egyezményeket, amelyeket korábban aláírt a szoftvergyártó a DVD Copy Control Associatonnel.

Az ügy mostanra megérett a bírósági perre, de még mielőtt ítélet születhetett volna, tegnap a RealNetworks megállapodott a céget perlő hat hollywoodi filmkészítővel, a Viacommal és a másolásvédő szervezettel. A megállapodás értelmében és a tavalyi szabályozás-változások alapján nem lehet többé értékesíteni a RealDVD-t és az ehhez hasonló szoftvereket. A cég azt is vállalta, hogy kártalanítja azokat is, akik korábban megvásárolták a terméket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.