Hirdetés
. Hirdetés

Felturbózza az Intel a Bluetooth-t

|

Az Intel új területeken is le akarja tenni a névjegyét, és fejlesztéseivel egy vezeték nélküli világra szeretne ajtót nyitni.

Hirdetés

Az Intel hálózati ambíciói nem elégültek ki a Rivet Networks és a Killer Networking termékvonal megvásárlásával. A lapkagyártó óriás azt tervezi, hogy optimalizálja a Bluetooth-t, és az asztalunkon minden eszközt vezeték nélkül kapcsol össze. Eric McLaughlin, az Intel kliensalapú és vezeték nélküli megoldásokért felelős vezetője azt nyilatkozta, hogy cége olyan problémák orvoslásán dolgozik, amelyekbe ez idáig beletört az iparág bicskája.

Hirdetés

A Killer megvásárlásának egyik oka a szofver részét képező Killer Intelligence Engine volt, amely két fontos feladatot lát el: a Wi-Fi jelek közül kiválasztja azt, amelyik a legnagyobb átviteli teljesítményt biztosítja, ha pedig nem talál megfelelő jelet, továbbfejlesztést javasol.

Az Intel ezt az interaktivitást szeretné a Bluetooth-ba is behozni. A különbség csak az, hogy míg egy PC egyetlen Wi-Fi jelre kapcsolódik, addig a Bluetooth esetében több kapcsolattal kell zsonglőrködnie, és valamennyiben fenn kell tartania a megbízható átvitelt.

McLaughlin szerint a Bluetooth-t eddig némiképp mostohagyerekként kezelték a PC platformon, és az Intel ezen szeretne változtatni. A cég szakemberei olyan megoldásokon dolgoznak, amelyekkel javíthatják a rendszerek Bluetooth képességeit, és elérhetik, hogy a platformra egyidejűleg kapcsolódó összes periféria megbízhatóan és zökkenőmentesen működjön.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.