Hirdetés
. Hirdetés

Megújul az EDR rendszer

|

Fizetős szolgáltatásokat is nyújt majd a készenléti szervekkel együttműködő szervezeteknek a Pro-M Zrt. A civil frekvencián jelenleg nem tervezett a terjeszkedés.

Hirdetés

Modernizálja hálózatát és továbbfejleszti szolgáltatásait a Pro-M Professzionális Mobilrádió Zrt. – tájékoztatott a 6. Mobiltávközlési Napon Kozma Bélavezérigazgató. A 2012. szeptember 1-jével állami tulajdonba került cég az Egységes Digitális Rádiótávközlő (EDR) rendszer üzemeltetője; megbízható, magas rendelkezésre állású szolgáltatásait elsősorban a készenléti szervezetek (rendőrség, mentők, tűzoltóság, katasztrófavédelem) veszik igénybe. Az EDR rendszer jelenleg 42 ezer előfizető kiszolgálására alkalmas.

A fejlesztések részben saját tervek alapján, részben a külső, üzleti igényekhez igazodva folynak. A munka eredményeképpen nő a hálózat lefedettsége, továbbá mód nyílik a felhasználói kör bővítésére. Mindehhez a Pro-M Zrt. külső – állami és európai uniós – célzott források igénybevételét is tervezi.

A mennyiségi fejlesztések keretében 30 új bázisállomást telepítenek, valamint modernizálják a készülékparkot. A szolgáltatásbővítés érdekében kiváltják a meglévő központokat, IP alapú átviteltechnikai berendezésekre térnek át, továbbá növelik a rendszer szélessávú képességeit. Alapvetően kész termékekben gondolkoznak, de ha a források lehetővé teszik, hazai fejlesztőkkel is tárgyalnak.

A partneri kapcsolatok is új megvilágításba kerülnek. Mihamarább szeretnék feltárni és kihasználni az új tulajdonosi körből származó szinergiákat. A tervek között szerepel a Nemzeti Infokommunikációs Zrt., valamint az MVM NET Távközlési Szolgáltató Zrt. szolgáltatásainak igénybevétele. Kiemelt partnereikkel megújítják hosszú távú megállapodásaikat, továbbá az új környezetben is megpróbálnak együttműködni partnereikkel.

Kormányrendelet írja elő, hogy milyen szervezetek lehetnek az EDR rendszer használói. A felhasználók egy részének kérelmeznie kell a csatlakozást és ekkor, minden konkrét esetben a nemzeti fejlesztési miniszter dönti el, hogy csatlakozhat-e a kérelmező a hálózathoz. Ennek megfelelően – jelenleg legalábbis – a Pro-M Zrt. nem tervezi a civil frekvencián történő terjeszkedést, de a készenléti frekvencián igen. Ügyfélkörét a készenléti szervezetek világában és a készenléti szervekkel együttműködő szervezetekkel szeretné bővíteni. Számukra kínál a jövőben több és jobb minőségű szolgáltatást, köztük fizetőseket is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.