Hirdetés
. Hirdetés

Megújul az MS üzleti kommunikátora

|

Februárban érkezik az Office Communications Server R2.

Hirdetés

A Microsoft a VoiceCon rendezvényen bemutatta az üzleti felhasználóknak szánt Office Communications Server (OCS) legújabb verzióját az R2-t. Az üzleti felhasználóknak szánt azonnali üzenetküldő, VOIP és konferenciabeszélgetéseket támogató egységes kommunikációs rendszert, amely az OCS 2007-es verzióhoz képest több funkcióval bővült.

Az R2-vel immár egy szervezeten belül audio-konferencia szervezhető, amelyhez komoly segítséget jelent az automatizálható konferencia-menedzsment és -felügyelet. A felhasználók az interneten keresztül megoszthatják asztalukat, bármely operációs rendszeren. A csomagba egy csoportos, témaközpontú azonnali üzenetküldőt is beépítettek, amely e-mail értesítést küld a fontosabb információkról és visszakereshető archívummal is rendelkezik.

 

officecom.jpg
 

 

Javítottak a VOIP kapcsolatokon, amelyek immár direkt tudnak kapcsolódni a szolgáltatóhoz. A Nokia S40, a Motorola RAZS és a Windows Mobile készülékek pedig fejlett terméktámogatást kaptak, amelynek segítéségével a készülékek az OCS R2 funkcióit mind egy számmal képesek kezelni. A készítők ezen felül beépítettek egy Visual Studio fejlesztőeszközt is, hogy ösztönözzék a cégeket bonyolultabb alkalmazások elkészítésére is.

A korábbi híreknek megfelelően az R2 csak 64 bites operációs rendszerekkel fog együttműködni, s az Exchange és a SharePoint 2007 is elengedhetetlen lesz hozzá, mivel őrájuk épül. A redmondi cég bejelentése szerint 2009 február 3-tól lesz megvásárolható, azonban készül egy kisebb vállalatoknak szánt virtuális változat is, amely már az idén ősszel elindulhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.