Hirdetés
. Hirdetés

Megújuló Cisco switch-ek

|

A Cisco Catalyst 6500 család legújabb fejlesztései 2Tbit/s kapcsolási teljesítményt, hardver-gyorsított IPv4, IPv6 és NetFlow szolgáltatásokat valamint háromszoros teljesítményt és skálázhatóságot nyújtanak.

Hirdetés

A Cisco számos újítást jelentett be zászlóshajójának számító, 6500-as sorozatú Cisco Catalyst kapcsolóhoz. A fejlesztések lehetővé teszik, hogy e készülékek megfeleljenek azoknak a növekvő elvárásoknak, amelyek a következő évtizedben jelennek meg a hálózatokon a videoforgalom és a hálózatba kapcsolt eszközök számának növekedésével illetve a cloud computingra épülő üzleti modellek és a mobil munkavégzés terjedésével. A fejlesztés legnagyobb előnye, hogy mindehhez nem kell lecserélni a teljes rendszert.

A több mint 500 szabadalmat magába foglaló Catalyst 6500 mára gyakorlatilag iparági szabványnak számít a kapcsolóplatformok között - e készülékre a világ épületek közötti, adatközponti, WAN és Metro Ethernet-hálózatainak egész sora épül. 1999-es bevezetése óta világszerte több mint 25 ezer ügyfélnél közel 700 ezer rendszert telepítettek mintegy 42 milliárd dollár értékben. E készülékek összesen 110 millió portot szolgálnak ki. 2010 novemberében ez volt az első moduláris kapcsoló, amely már a 40 gigabites Ethernetes technológiát használta.

Cisco Catalyst 6500 switch
Cisco Catalyst 6500 switch

Cisco Catalyst 6500 család

A Catalyst 6500 hardverplatformról zökkenőmentesen támogatja az IPv4 és az IPv6 protokollt, új hálózatvirtualizációs funkciókat tesz elérhetővé, emellett az L4-7 integrált szolgáltatási modulok átfogó készletét és az alkalmazások teljesítményének és láthatóságának új figyelését biztosítja a teljesen átdolgozott NetFlow megvalósításával.

Újdonság a már régóta várt Catalyst 6500 sorozatú Supervisor Engine 2T, egy 2 terabites vezérlőkártya, amely bővítőkártyánként 80 Gbit/s sebességet kínál. Új 10 gigabites Ethernet vonali kártyák valamint a szolgáltatások új generációja biztosít fejlett mobilitási, biztonsági, hálózatelemzési és terheléskiegyenlítési lehetőségeket.

Az eszköz lelkét jelentő új Supervisor Engine átviteli sebessége a korábbi 720 Gbit/s-ről 2 Tbit/s-ra nőtt, ami háromszoros növekedésnek felel meg. A teljesen új vonali kártyák és a 2 Tbit/s összkapacitású új Supervisor Engine minden Cisco E-sorozatú házzal kompatibilis, így csak minimális módosításra van szükség a meglévő Catalyst 6500 E-sorozatú infrastruktúrában. Ez a kompatibilitás szükségtelenné teszi a rendszer teljes lecserélését, ami nemcsak veszélyeztetné a hálózat folyamatos működését, hanem további munkaerőt, költségeket és időt igényelne.

A fentieken túl a Cisco IOS szoftver több mint 200 újabb funkcióval bővült. Ilyenek például az Advanced Security Services biztonsági szolgáltatások a Cisco TrustSec teljes körű implementációjával, beleértve a vezetékes szintű titkosságot és védelmet biztosító, hardveres alapú MacSec megoldást. Ide tartozik a hálózat egészére vonatkozó szerepkör-kiutalást és perzisztenciát biztosító Security Group Tagging (biztonsági csoport jelölése), valamint a szerepkörök érvényesítésére szolgáló Security Group Access Control Lists (Biztonsági csoportok hozzáférésvezérlésének listái). Az egyedi Catalyst 6500 Supervisor 2T Layer 3 Security Group Tagging a földrajzilag nagyon elszórtan elhelyezkedő hálózatok esetében is fokozottan biztonságos együttműködést és kapcsolatot tesz lehetővé. A VRF-Lite, az MPLS és a natív hardveralapú VPLS révén elérhető Scalable Network Virtualization Services (méretezhető hálózati virtualizációs szolgáltatások), valamint az MPLS over GRE az interfész teljes sebességével rendelkezésre állnak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.