Hirdetés
. Hirdetés

Megújuló Samsung noteszgép-kínálat

|

A napokban tartott partnernapján erősödő noteszgép stratégiájára és új termékeire hívta fel a üzletfelei és a sajtó figyelmét a Samsung. A palettából kirí a közel netbook méretű, de igen erőteljes Q330. Jövőre az üzleti laptop piacon is támad a Samsung.

Hirdetés

Csak 2010 elején vágott bele itthon a noteszgépek forgalmazásába a Samsung, több netbook és notebook modellel, amelyek jelentős részét a prémium árkategóriában indítja itthon a gyártó. Egyelőre a hatodik helyet sikerült megszereznie a cégnek eladott darabszám szerint, a második negyedévben 6,7 százalékkal. Jövő évi tervek között természetesen a további előrelépés, konkrétan 8 százalékos piaci részesedés szerepel, emellett 2011-ben bevezetésre kerülnek az üzleti, kifejezetten vállalkozások számára tervezett noteszgépek is.

 Samsung Q330

A netbookok és hagyományos noteszgépek kínálatában érdemes megemlékezni az új Q330-ról, amely kétségkívül a Samsung új palettájának egyik legfigyelemreméltóbb eleme, ami a netbookok hordozhatóságát egy nagyságrenddel jobb teljesítménnyel próbálja ötvözni. A valamivel kevesebb mint 2 kilogrammos, 13,3 hüvelykes készülék LED megvilágítású HD (1366×768) kijelzőt tartalmaz, hat cellás akkumulátora a specifikációk szerint 7 órás üzemidőt is lehetővé tesz. Az Intel Calpella Platformre és Core i3 processzorra (350M) épül, amelynek beépített energiatakarékos grafikus vezérlőjét egy nVIDIA GeForce 310M (512 MB RAM) egészíti ki, így a takarékos akkumulátoros üzem mellett akár játékok futtatására is alkalmas a gép. Az NVIDIA Optimus technológia révén igény szerint automatikusan vált a két vezérlő között a rendszer. 500 gigabájtos merevlemez és DVD író teszi a netbookoknál teljesebb megoldássá a Q330-at. A 26-31 milliméteres vastagságú gépből nem hiányozhat a HDMI és a Bluetooth 3 sem.

 Samsung Q330 billentyűzet

Megújul továbbá a sikeres R580, az R580VE Calpella i3 platformra épül és ATI HD5470 grafikus vezérlőt kapott. A megfizethető árkategóriában a Scala sorozatot indítja útjára itthon a Samsung, a Scala RV508/510 modellek Intel Celeron T3500 processzorral és ATI Radeon HD545V vezérlővel rendelkeznek. Netbook téren kínálatban marad az NV150, emellett megjelenik az NF210-es sorozat, mely változattól függően az Intel N550/ N475 / N455 (DDR3) vagy az Intel N470 / N450 (DDR2) Atom platformok valamelyikére épül. Az NF210 különlegessége a hullámprofil design és a 14 órás akkumulátor üzemidő (6 cellás változat esetén).



A stílusos hullámprofillal tervezett NF210

Olyan extra szolgáltatásokban is látja a siker titkát a gyártó mint az újonnan bevezetett Fast Startup. Ennek lényege a Hybrid Sleep üzemmód, amivel nem csak a memóriában, hanem a merevlemezen is mentésre kerül a gép pillanatnyi állapota. Ezáltal az akkumulátor teljes lemerülésével és akár cseréjével együtt is ugyanott, adatvesztés nélkül folytatható a munka.



Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.