Hirdetés
. Hirdetés

Megújultak a Sony notebookjai

|

Windows 8-cal érkeznek az új gépek.

Hirdetés

Az érintőképernyős VAIO ultrabook már Windows 8 operációs rendszerrel, 128 gigabájtos SSD-vel, a legújabb generációs i5-ös Intel processzorral (Intel Core i5-3317U) és 4 GB memóriával érkezik. A Win 8 csempe felületében rejlő lehetőségeket igazán ki tudjuk használni az ultrabook érintőképernyőjével, könnyedén görgethetjük a weboldalakat és a dokumentumokat, mozgathatunk fájlokat, vagy kicsinyíthetjük/nagyíthatjuk a képernyőt.

A VAIO ultrabook mindössze 1,66 kilogramm tömegű, akad rajta VGA valamint HDMI kimenet és SD kártya slotot is találunk benne. Akkumulátora 8 órás üzemidőt biztosít, erős magnézium és alumínium borítása pedig ellenállóvá teszi a gépet a legtöbb hétköznapi veszélyforrással, így például az 1-2 méterről történő leejtéssel szemben.

sony vaio ultrabook
sony vaio ultrabook

Ultra-csempézve

Érdekes lesz megfigyelni, hogy a Windows 8 megjelenése lendít-e majd az ultrabook eladásokon. Minden előrejelzés azt mutatja, hogy az előzetesen elvárt mennyiségnél lényegesen kevesebb ilyen notebookot adnak majd el idén és valószínűleg jövőre is. Igaz ennek oka elsősorban az ultrabookok magas ára, nem pedig a rajtuk futó operációs rendszer. A Sony VAIO a maga 299.990 forintos ajánlott fogyasztói árával a középmezőnyben található, és az új Windows talán felé billenti a hezitálókat.

A Sony ultrabookja mellett szintén Windows 8-as operációs rendszert kapott több VAIO modell is. Az (SVS1312R9E) üzleti csúcsmodell 8 GB memóriával és (Intel Core i5-3210M) processzorral érkezik. A lifestyle sorozatba tartozó, 17,3 colos E modell (SVE1712V1EB), már i7-es Intel processzort (Intel Core i7-3632QM), 6 GB memóriát és 2 gigabájtos ATI videókártyát (AMD Radeon HD 7650M) kapott.

Minden Sony notebook HD felbontású webkamerával, USB 3 valamint Bluetooth 4 csatlakozási lehetőségekkel érkezik és képesek akár kikapcsolt állapotban is a mobiltelefonok töltésére. A Gesture Control segítségével pedig lehetővé válik a gesztusokkal történő vezérlés. A képek lapozásához vagy a weboldalak görgetéséhez elég a beépített kamera előtti kézmozdulat; egy egyszerű intéssel akár elindítható a Media Player vagy állítható a hangerő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.