Hirdetés
. Hirdetés

Megvádolták a Google-t, hogy gyerekekről gyűjt adatokat

|

Az Electronic Frontier Foundation szerint az információkat célzott hirdetésekhez és termékei továbbfejlesztéséhez használja a vállalat.

Hirdetés

A felhasználók digitális jogait védő Electronic Frontier Foundation panaszt nyújtott be a Google ellen, azzal vádolva a keresőkirályt: információkat gyűjt az iskolások böngészési szokásairól, és teszi ezt annak ellenére, hogy ígéretet tett arra, nem sérti meg a fiatalok magánszféráját. A szervezet szerint a Google for Education programon keresztüli adatgyűjtés megsérti az amerikai Federal Communications Act törvény előírásait, ezért a Federal Trade Commission felügyeleti hatóság vizsgálatát kéri az ügyben. A Google olcsó Chromebookokat és tabletek ad el iskoláknak, valamint ingyenes appokat kínál a tanároknak és diákoknak a tantermi tevékenységekhez.

A vállalat adatai szerint a Google Apps for Education alkalmazásokat világszerte több mint 50 millió tanár és diák használja.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.