Hirdetés
. Hirdetés

Megváltozik a Microsoft adatgyűjtési gyakorlata

|

Nagyobb befolyásunk lesz a folyamatokra.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft változtatásokat jelentett be adatgyűjtési módszereit illetően.

A cég a fontosabb termékről gyűjtött adatokat ezentúl két csoportra osztja. Az egyikbe azok a nélkülözhetetlen adatok kerülnek, amelyekre a Microsoftnak feltétlenül szüksége van ahhoz, hogy termékei megfelelő működéséről gondoskodni tudjon.

Ezek az információk többek közt a keresések, a hibák kijavítása és az összeomlások megelőzése miatt is is nélkülözhetetlenek a cég számára.

Ebben a körben a Microsoft csak korlátozott mértékű adatkezelési felügyeletet kíván biztosítani a felhasználóknak, ugyanakkor hangsúlyozza, hogy az infók a termékek működéséhez kapcsolódnak.

A második, opcionálisnak nevezett adatcsoport jelentősen kiterjeszti a szabályozási lehetőségek körét. Ebbe a csoportba tartoznak például a Word dokumentumokba beillesztett képekre vonatkozó információk. A Microsoft emellett javítani fogja az adatgyűjtési folyamatot elmagyarázó dokumentációk minőségét is.

A változások terjesztése a következő hónapokban indul, és az első célpont a Windows 10 és az Office 365 ProPlus lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.