Megvan az új Wi-Fi, ami tízezred annyit fogyaszt, mint a mai!

|

A "passzív Wi-Fi" olyan keveset eszik, hogy a Bluetooth sárgulhat az irigységtől.

Az okostelefonokban és számítógépes eszközökben a Wi-Fi is a nagy energiafogyasztók közé tartozik. A kutatók most olyan új módszert fejlesztettek ki, ami elképesztő mértékben csökkenti a technológia étvágyát.

A University of Washington kutatói passzív Wi-Fi-nek hívják a megoldást, amely a 802.11 átvitelek energiaigényét 59 mikrowattra zsugorítja -- ez a jelenlegi Wi-Fi lapkák fogyasztásának tízezred része!

Mi a trükkje? Képzeljük azt, hogy a Wi-Fi egyfajta zseblámpa, ami fényt bocsát ki, és fogad a routerből. A passzív Wi-Fi oly módon csökkenti a felvillanások számát, hogy az aktív kibocsátások egy részét a jelek tükrözésével helyettesíti.

A megoldás természetesen új hardvert igényel a routerekben és az okostelefonokban. De megéri, mert fogyasztása olyan alacsony, hogy akár a Bluetootht is verheti az Internet of Things (IoT) meghódításáért vívott harcban. A technológia megvalósítására  Jeeva Wireless néven startup alakult -- kíváncsian várjuk, mikor lépnek színre piacképes termékkel!

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!