Hirdetés
. Hirdetés

Meleg fogadtatás vár a Windows 7-re

|

Még meg sem jelent, de sok cég már a Windows 7-re való átállást tervezi. Hírek a vadiúj operációs rendszer háza tájáról!

Hirdetés

Az amerikai ChangeWave kutatóintézet legfrissebb felmérése szerint meleg fogadtatás vár a Windows 7-re, hiszen még meg sem jelent, de sok cég már jelezte, hogy tervezi az átállást. Az általuk megkérdezett 2000 vállalati IT vezetőnek ugyanis 12 százaléka nyilatkozott úgy: már konkrét terveik vannak a váltásra. 53 százalék pedig habár még nem tette le egyértelműen a voksát a Microsoft új operációs rendszere mellett, annyit kijelentettek: teljes egészében kihagyják a Windows Vistát, ami mellett csak 15 százalék nyilatkozott úgy, hogy tesznek egy próbát vele.

 

vista_upgrade.jpg
 

A Windows 7 több újítást is tartalmaz a cégek számára. A Direct Acces segítségével a vállalati felhasználók VPN használata nélkül csatlakozhatnak noteszgépükről a céges hálózathoz. A BrandCache pedig felgyorsítja a céges központ és a távoli irodák közti hálózati kommunikációt (mindkettőhöz Windows Server 2008 R2 szükséges). A Destkop Search funkcióval pedig nem csak egy adott kliensen kereshetnek a végfelhasználók, hanem kutakodhatnak a céges intraneten és az interneten is. A továbbfejlesztet BitLocker már a külső merevlemezek és pendrive-ok adatait is képes védeni, míg az AppLockerrel a rendszergazdák korlátozni tudják a rendszergazdai jogosultsággal bíró végfelhasználók cselekedeteit, meghatározva, hogy mit telepíthetnek és futtathatnak.

 

A tesztelők elégedettek
A kutatóintézet beszámolója alapján ráadásul nem csak a cégek, hanem a végfelhasználók is bizakodóan tekintenek az új rendszerre. A tesztelőknek ugyanis a 44 százaléka ikszelte be a "teljesen elégedett vagyok vele" rubrikát a kérdőíven, míg anno a Vista csak 10 százalékuk tetszését nyerte el (halkan megjegyeznének, hogy a ChangeWave korábbi kutatásában az Apple Mac OS Leopard 53 százalékos elégedettségi mutatót ért el).

 

Közülük sokan pozitívumként értékelték, hogy a Windows 7-et "könnyű telepíteni, és rögtön felismer minden hardverelemet". Míg mások a kisebb memóriaéhségét emelték ki és a letisztult kezelőfelületet. Míg érdekes módon a teljesítménye negatívumként is elő jött: "A Windows 7 egyáltalán nem gyorsabb, mint a Vista, ez elkeserítő". "Egy kicsit nehézkes a használata, ha nem Microsoft termékekkel akarok dolgozni rajta" - írta egy másik tesztelő, ami mellett még a Windows 7-ben található IE8 korai bétájának a fagyása is szóba került.

 

Hat hónapig lehet XP-re váltani
Eközben szintén már biztosan állítható az AppleInsider hétfőn megjelent értesülése, amely szerint Windows 7-ről lehet majd Windows XP-re váltani (downgrade). A hírt az óta a Microsoft szóvivője is megerősítette. S legújabb fejlemény, hogy a malajziai TechArp információi szerint az új operációs rendszer megjelenése után hat hónapig lesz lehetőségük arra a felhasználóknak, hogy Windows XP downgrade opcióval árult gépet vegyenek. Mindez a Windows 7 Professional és Ultimate változatait érinti, amelyekről egyaránt lehet a megfelelő Vistás (Business) és XP-s (Professional, Pro Tablet PC, Pro X64) verzióra váltani.

 

win798.jpg

 

Windows 98 - Windows 7-en
Aki viszont elkötelezett Windows 7 felhasználó, s szeretne egy kis nosztalgiát érezni, annak bátran ajánljuk a következő kis összeállítást, amellyel a Microsoft új operációs rendszerének Windows 98 dizájnt adhatunk. Háttérképpel, ikonokkal, hangokkal és egérmutatókkal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.