Hirdetés
. Hirdetés

Melyiket válasszuk? VPS vagy Cloud?

|

A cloud szolgáltatás a köztudatban még nem élvez nagyobb előnyt, mint a VPS vagy a dedikált, fizikai szerver. Viszont térhódítása és folyamatosan fejlődő funkcionalitása miatt az Aruba Cloud minden szempontból támogatja elterjedését.

Hirdetés

A virtuális technológiának köszönhetően az Aruba Cloud szolgáltatást olyan tulajdonságok jellemzik, mint rugalmasság, egyszerűség, megfizethetőség, korlátlan teljesítmény és biztonság. Az erőforrások mennyisége könnyen és gyorsan állítható, skálázható. Az ARUBA CLOUD COMPUTING lehetővé teszi a VMware vagy HyperV hypervisor-on futó virtuális gépek létrehozását és kezelését, a CPU, RAM és merevlemez igény szerinti skálázhatóságával. Ezzel szemben a VPS (Virtual Private Server) csak fix konfigurációval rendelhető, ami nem, vagy csak nehezen változtatható.


Az Aruba Cloud fontos jellemzője a kreditrendszer és a Pay-per-Use használat, ezeknek köszönhetően csak a ténylegesen lefoglalt erőforrásokért kell fizetni, amely az előre feltöltött kreditekből vonódik le. A rendszerünk által biztosított rugalmasság lehetővé teszi, hogy csak annyit használjon, amennyire szüksége van, és csak azért fizessen, amit használ. Az óránkénti számlázásnak, a felfelé és lefelé történő skálázhatóságnak és az ütemezőnek köszönhetően végre képes optimalizálni a költségeket. Biztonság és rendelkezésre állás a legfontosabb dolog számunkra. Minden szerverünk a klasztereken van elhelyezve és az adattárolás szinkron módban replikálva van két külön eszközön, így egy merevlemez esteleges fizikai meghibásodása esetén automatikusan egy másik eszköz veszi át a helyét. Ezzel garantáljuk a maximális megbízhatóságot és rendelkezésre állást. Az Aruba korszerű adatközpontjai garantálják a 99,95% -os rendelkezésre állást. A VPS esetében általában fix havidíjat kell fizetni, továbbá a lemezekről nem biztos, hogy készül másolat. A VPS illetve az azon tárolt adatok mentéséről az ügyfél maga gondoskodik.

Ha cloud szolgáltatást kívánunk megrendelni, akkor különösen ügyelni kell arra, hogy valóban felhőszolgáltatást igényeljünk, ugyanis a magyarországi szolgáltatók egy része cloud néven valójában VPS-szolgáltatást értékesít. Arra vonatkozóan, hogy hogyan is tudjuk megkülönböztetni, érdemes megvizsgálni, milyen szolgáltatási szintet (IaaS, PaaS, SaaS) adnak meg.

Szeretnénk, ha minél többen megismernék, felfedeznék előnyeit az Aruba Cloud szolgáltatásnak! Ezért az érdeklődőknek 3000 Ft értékű utalványt ajándékozunk, így kötelezettségek nélkül biztosítjuk a lehetőséget a tesztelésre.

További információ: Aruba Cloud.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.