Hirdetés
. Hirdetés

Mennyi az annyi?

|

Drágul a "százdolláros laptop": most már inkább 200 dollárhoz közelít az előállítási költsége.

Hirdetés

Az Associated Press hírügynökség szerint a One Laptop Per Child (OLPC) projekt keretében fejlesztett számítógép a jelenlegi számítások alapján 188 dollárba kerül. George Snell, az OLPC szóvivője megerősítette az áremelkedést (korábban 176 dollárt emlegettek), és az árfolyám-romlással, illetve a nyersanyag, többek között a nikkel és a szilícium drágulásával indokolta a változást.

Az OLPC laptopja négy prototípusa készült el eddig. Augusztusban a Quanta Computer legyártott 300 darabot, hogy tesztelje a gyártási folyamatot. A tömegtermelés elindítását szeptember végére vagy október elejére tervezik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.