Hirdetés
. Hirdetés

Merevlemez helyett flash memória

|

Mozgó alkatrész nélküli merevlemezt fejlesztett ki a SanDisk. A noteszgépbe szánt, 32 GB-os egység kevesebbet fogyaszt, igaz, 600 dollárba kerül.

Hirdetés

A SanDisk egy 32 GB-os, mozgó alkatrész nélküli, flash memórián alapuló merevlemezzel rukkolt elő, amit a noteszgépek merevlemezeinek helyettesítésére szánnak. A flashmemória-lemezes noteszgépek már 2007 első felében megjelenhetnek - véli a SanDisk. Eleinte persze nem lesznek a legolcsóbbak, hiszen a noteszgép árát 600 dollárral, vagyis közel 120 ezer forinttal növelné. Ez viszont még mindig a felével olcsóbb, mint a Samsung tavaly májusban bejelentett hasonló flashlemeze.

Szakértők szerint a SanDisk lemezének megjelenése azt jelenti, hogy a noteszgépek gyorsabbak lesznek és kevesebbet fogyasztanak majd. A flash alapú lemezeket a katonaságnál és az űrkutatásban már korábban is használták, de túl drágák voltak ahhoz, hogy a mindennapi életben is elterjedjenek.

A flash alapú lemezek lényege, hogy nincs mozgó alkatrész bennük, így sokkal gyorsabban betöltik az operációs rendszereket. A SanDisk 32 GB-os lemeze például 35 másodperc alatt tölti be a Windows Vista operációs rendszert, míg egy noteszgép hagyományos merevlemezéről 55 másodperc alatt áll fel ugyanaz a rendszer.

Az új egység átlagosan 0,12 milliszekundum alatt fér hozzá fájlokhoz, míg a hagyományos merevlemez esetében ez az idő 19 milliszekundum. A flash alapú lemezek kevesebbet is fogyasztanak: 0,4 wattot vesznek fel aktív működésük során, míg a merevlemezek 1 wattot fogyasztanak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.