Hirdetés
. Hirdetés

Mesterképzésben első a BME

|

Lezárult a felvételi eljárás a februárban induló keresztféléves képzésekre. A legtöbb hallgató a Műegyetemre nyert felvételt.

Hirdetés

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem a keresztféléves felvételire csak mesterképzéseket hirdetett meg. A 2018 februárjában induló mesterképzésekre országosan 3622 főt vettek fel az intézmények, ebből a legtöbb hallgatót, 979 főt a Műegyetem.

Hirdetés

Országos összehasonlításban ez kiemelkedő adat, hiszen az összes felvett 27%-a a BME-re jutott be. Túlnyomó részük, 964 fő állami ösztöndíjas képzésben kezdi meg tanulmányait.

A tavalyi eredményünkkel (950 fő) összehasonlítva kismértékű növekedés tapasztalható, ami kitűnő eredmény a kedvezőtlen demográfiai folyamatok tükrében (az országosan felvett létszám közel 1%-kal csökkent). Szintén kiemelendő, hogy mindez nem járt együtt a felvettek pontszámának csökkenésével.

A Műegyetem a mesterképzéseket meghatározónak és fontosnak tartja a gazdaság fejlődéséhez, amelyhez elengedhetetlenül szükségesek a mesterdiplomával rendelkezők. A mesterdiplomával rendelkezők kezdő fizetése a diplomás pályakövetési rendszer adatai alapján jelentősen meghaladja a csak alapvégzettséggel rendelkezőkét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.