Hirdetés
. Hirdetés

Mesterséges intelligenciával erősít a Google

|

A Google új csevegőprogramjának bonyolult kérdéseket tehetünk fel.

Hirdetés

A Google mesterséges intelligenciával (AI) felvértezett üzenetküldő alkalmazáson dolgozik,  adta hírül a Wall Street Journal. Kérdéseket tehetünk fel a szoftvernek, és az AI-komponens a Google gigantikus internet-térképe alapján megpóbálja előbányászni a választ.

Valami hasonló már most is működik a Google internetes és mobilos keresőszolgáltatásának hangalapú keresésében, ahol az "OK Google" varázsige kiejtése után rákérdezhetünk bizonyos témákra, például megtudhatjuk, milyen időjárás várható holnap, vagy mi a címe a dalnak, amit bejátszunk.

Valószínű, hogy a Google ennek a funkciónak a kiterjesztésére készül a csevegőprogramban. Szándékainak komolyságát jelzi, hogy novemberben ajánlatot tett a chatbotokat fejlesztő startup cégre, a 200 Labs-ra (az üzlet mellesleg nem jött létre). De szükség is van az erősítésre, mert az üzenetüldők műfajában nagyon éles a verseny. A Facebook tulajdonában lévő WhatsApp és a Facebook Messenger a piacvezető, de jól áll a kínai QQ és WeChat, a japán Line, valamint a Skype, a Viber és a Blackberry Messenger is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.