Hirdetés
. Hirdetés

Mi jön a Windows 10 után?

|

A Microsoft következő generációs operációs rendszere állítólag a biztonságot helyezi a középpontba.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft következő generációs operációs rendszere a biometrikus biztonságra fókuszál, derül ki egy sajtóközleményből, amit a cég két nagy partnere, az AMD és a Synaptics adott ki.

A közlemény szerint a Microsoftttal közös céljuk egy ipari szabvány létrehozása a nagy megbízhatóságú, ujjlenyomat alapú biometrikus hitelesítéshez a Microsoft új generációs operáció rendszerét és az AMD Ryzen platformját használó PC-k számára.

A sajtóközlemény konkrétumokkal sajnos adós marad, de az biztos, hogy a Microsoft a Windows 10 kapcsán már idáig is több olyan projekten dolgozott, ami egy biometrikus biztonságon alapuló jövendő operációs rendszer alapjául szolgálhat.

A pletykák szerint egyébként Windows Polaris lesz a neve annak az új operációs rendszernek, amelyet a Microsoft a mobileszközökön fog használni, és ebben valóban kulcsszerep juthat a biztonságnak.

A Polarisról annyit tudni - vagy legalább sejteni -, hogy tudása a Microsoft Áruházból letölthető appokra fog korlátozódni, és virtualizáció segítségével lehetővé teszi majd Win32 alkalmazások futtatását is.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.