Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft: A keresés mindenekfelett

|

Bill Gates kifejtette, milyen fontosnak tartja a keresés, mint szolgáltatás továbbfejlesztését - főleg a nagyvállalati szférában, ahol a dolgozók óriási veszteségeket szenvednek amiatt, hogy nem találják meg időben a szükséges információkat.

Hirdetés

Egy új kereső eszköz kap helyet az idén megjelenő Office SharePoint Server 2007 szoftvercsomagban, amely az azt használók gépeinek mélyére is elhatol, profilokat épít arról, amit talál, s így a dolgozók könnyedén megismerhetik egymás tudásbázisát.

Nem véletlen a Microsoft agresszív fellépése, hiszen a Google már jó ideje kínál hasonló szolgáltatásokat Google Search Appliance néven, amely a megfelelő szoftverekkel megtámogatva a back-office rendszerekben található adatokat emészthető formában képes tálalni.

A Microsoft Office SharePoint 2007 egy olyan szoftver új változata, amely weboldalak építésére, valamint dokumentumok megosztására készült, és a következő irodai programcsomag, az Office 2007 részét képezi majd. A vállalat szerint az eszköz képes lesz nem dokumentált információkat is a felszínre hozni, és azok kapcsolati rendszerét is le tudja majd kezelni - emellett pedig védi a személyes információkat.

A korábbi, 2003-as változatban a hangsúly a keresésre helyeződött, most azonban inkább az együttműködést, közös munkát célzó feladatok kerültek előtérbe. Mivel azonban a keresés is egyre fontosabb szerepet kap, köszönhetően a konkurenciának és a felhasználók általános igényeinek, itt is számos fejlesztést hajtanak végre - ecseteli Angela Ashenden, az Ovum egyik elemzője.

A nagyvállalati szféra mellett az otthoni felhasználók is előrelépést tapasztalhatnak majd ezen a téren, ha beindul a Windows Live Search szolgáltatás, amely jelenleg - csakúgy mint a többi Live termék - béta állapotban van. A Live Search nem csak az interneten, hanem a számítógép merevlemezein, illetve nagyobb intranet hálózatokon is működőképes, s természetesen a Windows Vista részét képezi majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.