Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft alkalmazások a hadászatban

|

Az Egyesült Államok védelmi minisztériumának egyik szervezete együttműködési megállapodást kötött a Microsofttal.

Hirdetés

A Nemzeti Térinformatikai Hírszerzési Ügynökség (NGA) és a Microsoft megegyezése az óriáscég Virtual Earth térképprogramjának katonai (és persze polgári) célú fejlesztéséről szól. A szóban forgó alkalmazás a Windows Live része, és a szerződő felek bejelentése szerint olyan feladatok megoldásához fogják majd használni, mint amilyen például a különböző segélyszállítmányok eljuttatása a természeti katasztrófák által sújtott övezetekbe. A programot tavaly már kipróbálták a Katrina hurrikán pusztítása után, a gyorsreagálású egységek és kormányküldöttségek irányításában.

A felek a Virtual Earth-nek és alkalmazásprogramozási felületeinek potenciális katonai felhasználásáról - természetesen - nem árultak el semmit, kizárólag a "nemzet biztonságát célzó törekvéseket" emlegették.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.