Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft: felülvizsgált eredetiség-ellenőrzés

|

A szoftveróriás ezen a héten meg kívánja változtatni a Windows eredetiségét vizsgáló eszköz tulajdonságait.

Hirdetés

A Windows Genuine Advantage Notifications (WGA) program jelenleg minden egyes bekapcsolásnál ellenőrzi, hogy a számítógépen található operációs rendszer eredeti-e. A most tervezett átalakítás után ezt azonban csak minden második héten tenné meg a szoftver.

A változás oka, hogy a múlt héten több olyan vád is érte a Microsoftot, mely szerint a WGA valójában egy spyware program, hiszen nem csak akkor aktív, ha illegális Windowst talál a gépen, hanem a legális operációs rendszer megléte után is jelentéseket küld a központnak.

A WGA egyébként akkor kerül a számítógépre, amikor a felhasználó ellátogat a Windows Update weboldalra, ahonnan a szükséges biztonsági és egyéb frissítéseket lehet letölteni. Ezek nagy része ugyanis csak azután tölthető le, hogy a Microsoft megbizonyosodott a Windows eredetiségéről.

A Microsoft egy friss sajtóközleményében elmondta továbbá, hogy a program beszünteti a felhasználó felé irányuló figyelmeztetések megjelenítését, amint a WGA programot a világ minden táján bevezetik. 2004. novemberi megjelenése óta folyamatosan bővül azon országok száma, ahol a WGA feltelepül a számítógépre. Amennyiben nem eredeti Windowst talál a szoftver, a felhasználónak erről folyamatosan figyelmeztetéseket küld.

A biztonsági hibajavítások azután is elérhetőek maradnak, hiszen a Microsoftnak is az az érdeke, hogy ne terjedjenek a veszélyes vírusok; de például a Windows Media Player vagy a Windows Defender tesztverziója csak eredeti operációs rendszerre hajlandó feltelepülni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.