Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft titkos tablet és Különvélemény

|

A Windows 7 megjelenésével felgyorsulhat az érintőképernyős rendszerek elterjedése. Kész a Surface és most kiszivárgott egy titkos tablet terve is.

Hirdetés

Az irodai munka és a mobilitás jelenlegi eszközeit a vizionerek szerint hamarosan leváltják azok a kütyük, amelyek a ma használt érintőképernyős mobiloknál és netPC-knél okosabbak lesznek. A munkahelyünkön, otthonunkban egy megjelenítő eszköz, - monitor, kivetítő – fogadja majd a drótnélküli készülék adatait, a szoftverek zömét interneten tároljuk majd és a minimális tárolókapacitást csupán egy böngésző-szerű kezelő program foglalja majd el. Sokan azt gondolják, hogy a Windows 7 lesz az utolsó operációs rendszer, amely a winchestereinken terpeszkedik majd, főképp azért mert azok sem lesznek előbb-utóbb.

A Microsoft Cloud computing tervei igencsak kézzel foghatóan körvonalazódnak. Az egészen közeli jövőben a programjainkat sokkal egyszerűbb lesz egy felhőben elérni, sőt magát a programokat is lényegesen könnyebb lesz elterjeszteni egy ilyen rendszerben, ahol az alkotók maguk is felhasználók. A biztonsági aggályokat leszámítva a terv valóban grandiózus, s a felhasználók többsége könnyedén elfogadja, hogy a levelező programját az interneten kell használnia. A mindenhol elérhető, táv- és csoportmunka lehetőségeket kínáló webes, vagy felhő alapú megoldások egyelőre a webes irodák és a személyes szolgáltatások területén törnek majd előre.



A Microsoft legújabb Tablet PC tervei mindenesetre azt mutatják, hogy első körben az eddig ismert alkalmazások újszerű alkalmazási lehetőségeit használják majd fel a fejlesztők. A digitális noteszek gyakorlatilag számítástechnikai tudás nélkül is használhatók lesznek, s majd ez jelenti az igazi szemléletváltást. A billentyűzet nélküli adatbevitel eszközei ugyan mindeddig sokat botladoztak, de a mobilok ezen a téren hatalmas áttörést produkáltak az utóbbi években. Az Apple iPhone gyakorlatilag forradalmasította mobilok világát, bevitte telekommunikációba a szabad fejlesztés gondolatiságát. Ez a szabadság mára sok ezer alkalmazássá változott, amely az Apple Store-ban elérhető, megvásárolható anélkül, hogy az Apple erre fejlesztői kapacitást áldozott volna.

Láthatóan mindenki a jelenlegi rendszerek új alternatíváit keresi. Sokan látnak fantáziát az érintőképernyős rendszerekben, ahol a felhasználóbarát megoldások látványos vizuális lehetőségekkel ötvözhetők. A Microsoft Surface és magyar Skreeno is egy felé mutat. Többet láttatni a világból, kézzel foghatóvá tenni azokat a dolgokat, amelyeket eddig csak egérrel lehetett elérni, emberközelivé hozni a számítógépet. A „Különvélemény” alkotója úgy tűnik sokaknak beindította a fantáziáját.



A személyre szabható reklámok világában a jegyzetfüzetet egy olyan eszköznek kell felváltani, amely egyesíti a telefon, a kommunikátor, a zenelejátszó és a személyi számítógép jó tulajdonságait. Mindezt úgy, hogy a felhasználónak nem kell azon gondolkoznia, hogy honnan töltsön le egy filmet, hova tegye fel a képeit, kit hívjon fel a barátai közül. A készülékek úgy tűnik már prototípus fázisban vannak, legalábbis ezt bizonyítják a mellékelt videók.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.